Adıyaman Müftülüğünden evlilik semineri

Adıyaman Müftülüğünden evlilik semineri

Evlilik öncesi ve evliliğinin ilk beş yılını yaşayanlara yönelik seminerleri başlattıklarını belirten Adıyaman İl Müftü Yardımcısı Hatun Özmen, huzurlu aileler ve mutlu beraberlikler için vatandaşları seminerlere beklediklerini söyledi.

Adıyaman İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu 3 Ekim'den bu yana her hafta Çarşamba günü düzenlenecek aile ile ilgili seminerler başlattı.

Seminerlerde, "Evlilik, Ahirete Uzanan Birliktelik, Nikâh ve Sorumlulukları, Ailemin İletişim Dili, Ailede İffet ve Mahremiyet, Yuvamız Merhamet Olsun, Çocukla Şenlenen Yuvalar, Evlilikle Büyüyen Ailem, Çevre Bilinci ve Tüketim Ahlakı" konuları ele alınacak.

Seminerlerin evliliklerin devam edebilmesi için çok öneli olduğunu ifade eden Adıyaman İl Müftü Yardımcısı Hatun Özmen, "Huzurlu aile, güçlü toplum ve güvenli gelecek için evliliğe ilk adım projemize başladık. Biz bu seminerlerle alakalı olarak Adıyaman halkının ciddi katılımını bekliyoruz. Çünkü biz bu seminerleri çok önemsiyoruz. Evlilik dediğimiz zaman bir nevi devlet demiş oluyoruz, kurumsallaşmış bir durumdan bahsediyoruz. Bu kurumsallaşmanın ve evliliğin devam edebilmesi için bu seminerlere hassasiyet gösterilmesi gerekiyor. Vatandaşımız bu seminerlere rağbet etmese evliliklerinde yaşanan problemlere veya evliliklerindeki güvenli gelecek, huzurlu toplum konusunun çözülmeyeceğini düşünüyoruz. Seminerlerimiz birer aylık periyotlarla devam edecek. İlk grubumuz bugün başladı. Bu grupla seminerlerimiz dört hafta sürecek. Dört hafta sonra yeni bir grupla devam edecektir." dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler