Adıyaman Müftüsü: Yeni Kerbelalar yaşıyoruz

Adıyaman Müftüsü: Yeni Kerbelalar yaşıyoruz

Adıyaman İl Müftülüğü Engelli Hizmetleri Koordinatörlüğü tarafından Muharrem ayı nedeniyle engelli vatandaşlara yönelik düzenlenen programda konuşan Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşçı, İslam coğrafyasında yeni Kerbelalar'ın yaşandığını belirtti.

Düzenlenen programda vatandaşlara aşure ikram edildi. Adıyaman Merkez Hastane Camii'nde ikindi namazından sonra düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Okunan ilahi ve ezgilerle programa katılan vatandaşlara güzel anlar yaşatılmaya çalışıldı.

Programda bir konuşma yapan İl Müftüsü Mehmet Taşçı, Muharrem ayında özellikle de Aşure gününde insanlık tarihinde birçok önemli olayın yaşandığını ve bugünün Müslümanları için ayrı bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Kerbela olayının Müslümanların kardeşliğine vesile olması gerektiğini belirten Taşçı, "Bize düşen; geçmişte meydana gelen ve çoğunluğu Ehl-i Beyt'ten olan 70 Müslümanın şehid edildiği Kerbela olaylarından dersler ve ibretler çıkarmaktır. Asırlar önce meydana gelmiş bu müessif Kerbela olayının Kerb-u belasını zamanımıza taşımak değildir. Kerbela olaylarından bir ayrılık, gayrılık ve düşmanlık dersi çıkarmak değildir. Bugün andığımız zaman nasıl kahroluyorsak, nasıl üzülüyorsak bugün bize düşen; bu müessif olaydan Müslümanların bir ve beraber olmaları, kardeşler olmaları gerektiğinin derslerini çıkarmaktır." dedi.

"Yeni Kerbelalar yaşıyoruz"

Ders almadığımız için, ibretler çıkarmadığımız için gönül coğrafyamız olan Irak'ta, Suriye'de, Yemen'de, Libya'da, Afganistan'da maalesef yeni yeni Kerbelalar yaşıyoruz. Memleketimizde de yeni Kerbelalar meydana getirebilmek için, inananları birbirine kırdırmak için çalışanlar, çabalayanlar ve gayret sarf edenler var. Biz bu oyunlara gelmeyeceğiz. Biz her zaman kardeşliğimizi, beraberliğimizi, sevgimizi ve muhabbetimizi canlı ve diri tutacağız. Ve hiçbir zaman birbirimizle kavga etmeyeceğiz. Zira Cenab-ı Allah 'Ey iman edenler! Allah'a itaat edin. Resulü'ne itaat edin. Birbirinizle kavga etmeyin. Eğer kavga ederseniz, bozguna uğrarsınız. Devletiniz, gücünüz, kuvvetiniz elinizden gider. Sabredin kardeşlikte daim olun.' buyurmak suretiyle bizleri uyarmaktadır." ifadelerini kullandı.

"Engelliler toplumun aynasıdır"

Engelli insanların Allah'ın özel kulları olduğunu vurgulayan Adıyaman İl Müftülüğü Engelli Hizmetleri Koordinatörü Ali Çelik, "Muharrem ayı içerisinde bulunan Aşure günü münasebetiyle Adıyaman'da bulunan engelli kardeşlerimize yönelik aşure ikramında bulunuyoruz. Adıyaman'daki bütün engelli derneklerimizin katılımıyla aşure ikramı yapıyoruz. Engelli kardeşlerimiz toplumun özel insanlarıdır. Adıyaman Müftülüğü Engelli koordinatörlüğü olarak engelli kardeşlerimizi her platformda her etkinliklerimizde görmek istiyoruz. Onun için onlara özel bir program tertipledik. Çünkü onlar toplumun önemli bir kesimini oluşturuyorlar. Engelliler toplumun aynasıdır. Bugün burada yaklaşık 500 kardeşimiz ve engelli aileleri camimizi şereflendirdiler." şeklinde konuştu.

Programa katılan yürüme engelli Mehmet Koç, "Aşure günü ve Muharrem ayı bizler için çok değerlidir. Müslümanlar için çok değerlidir. Çünkü Hazreti Hüseyin Kerbela'da şehid oldu." dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.