​Adıyaman Samsat’ın geleceğiyle ilgili çalışmalar devam ediyor

​Adıyaman Samsat’ın geleceğiyle ilgili çalışmalar devam ediyor

​Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 2 Mart'ta meydana gelen depremde nedeniyle ilçesinin başka bir yere taşınması konusunda çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Samsat ilçesinin mevcut yerinden taşınarak Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretlerinin bulunduğu alana taşınıp taşınmaması ile ilgili kurumların koordinasyon içerisinde bir rapor hazırlamalarını istedi.

Valilik Makamında Vali Abdullah Erin başkanlığında yapılan toplantıya; Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, Vali Yardımcısı Murat Süzen, Üniversite’de çalışan öğretim görevlileri ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Toplantıda, ilçenin mevcut yerinden taşınması için rapor hazırlanması, hazırlanan raporların en geç 23 Haziran'a kadar valilik makamına ulaştırılması istendi.

Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretlerinin bulunduğu alanın zemin incelemesinin yapılması talimatını veren Vali Erin, “Yaşanan deprem sonrası Samsat ilçemizin geleceği ile ilgili çalışmalarımız seri bir şekilde devam ediyor. İlçenin mevcut yerinden taşınması konusu teknik personel ile ilgili kurumların yapacağı çalışma ve ortaya konulacak rapora bağlı olarak şekillenecek.” dedi.

Erin, “2 Mart’ta depremin meydana geldiği andan itibaren Samsat ilçe merkezi başta olmak üzere, köylerimiz ve mezralarımıza devletin bütün unsurlarıyla, araçlarıyla, gereçleriyle, personeliyle her türlü imkânını seferber etmek üzere ilk günden itibaren sahada olduk ve halen çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Samsat’ın taşınması veya yerinde kalması konusunda da vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Onlar için en iyinin arayışı içerisindeyiz.” ifadelerini kullandı.

İLKHA



Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.