Adıyaman STKP: Prof. Dr. Ali Erbaş yalnız değildir

Adıyaman STKP: Prof. Dr. Ali Erbaş yalnız değildir

Kur'an'ı- Kerim'in eşcinselliği ve zinayı yasak kıldığını belirtmesi üzerine bazı kesimlerce Prof. Dr. Ali Erbaş hakkında yapılan suç duyurusu sonrası, Adıyaman Sivil Toplum kuruluşları Platformu da Erbaş'ın yanında olduğunu açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a suç duyurusunda bulunan baro ve derneklere bir kınama da Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformundan geldi.

Sekreterya Başkanı Yasin Barutcu tarafından yapılan açıklamada "Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş'ın Cuma hutbesinde Kur'an Ayetiyle yasaklanan ve lanetlenen eşcinsellik ve zina hakkında, Kur'an ve Sünnet ışığında bahsi geçen konuları lanetlemesi üzerine, sözde insan hakları derneği olan özde ise İslam düşmanlığı üzerine bina edilen bir dernek tarafından suç duyurusunda bulunulmuş ve sayın başkanın görevden alınması talep edilmiştir. Bazı barolar ise Diyanet İşleri Başkanımıza dava açmışlardır. Sözde insan hakları derneğini ve mevzubahis baroları şiddetle kınıyor ve Diyanet İşleri Başkanının yanında olduğumuzu dile getirmek istiyoruz." denildi.

"Din-i Mübin'e duyulan nefretin tezahürüdür"

Ali Erbaş'ın şahsında aslında İslam'a duyulan nefretin tezahürünün malum kesimlerce ortaya çıkarıldığının altını çizen Barutçu "Diyanet İşleri Başkanımıza karşı başlatılan bu linç girişimi çok iyi biliyoruz ki, onun şahsında ümmete ve din-i Mübin'e duyulan nefretin tezahürüdür. İnsan hakları diye mangalda kül bırakmayan bu zihniyetin mevzu İslam ve İslam'ı yaşama gayesi olunca bu söylemlerinden nasıl vazgeçtiklerini unutmadık unutmayacağız. Her ne kadar insan hakları gibi kulağa hoş gelen isimlerle ortaya çıksalar da biz bu zihniyetin kimlerle iş tuttuğunu ve kimlere hizmet ettiklerini çok iyi bilmekteyiz." ifadelerini kullandı.

"Sizin gibi sapkın fikirlilere ortamı terk etmeyeceğiz"

Ali Erbaş'ın yanında yer aldıklarını ve İslami değerlerden asla vazgeçmeyeceklerini belirten Barutçu "Eşcinsellik ve zinanın zararları, gerek dini gerek bilimsel ve sosyal olarak ispatlanmışken, toplumumuza uygun olmayan ve bunlara dayanak teşkil eden sözleşmelerden bir an önce kurtulmamız gerektiği aşikârdır. Diyanet işlerimiz gerek Türkiye'mizde gerek ümmet coğrafyasında birçok manevi hizmetler yürütürken ve ümmetin umudu olan ülkenin din işleri pozisyonunda iken, İslam düşmanlarının bu tarz hareketlerini anlayabiliyoruz. Siz ne yaparsanız yapınız güneşi üflemekle söndüremezsiniz. Bizler bu yolda her daim Diyanetimizin ve Diyanet İşleri Başkanımızın yanında olmaya devam edecek ve sizin gibi sapkın fikirlilere ortamı terk etmeyeceğiz." şeklinde konuştu.


Adıyaman STKP: Prof. Dr. Ali Erbaş yalnız değildir

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.