Adıyaman turizmi salgın sonrasına hazırlanıyor

Adıyaman turizmi salgın sonrasına hazırlanıyor

​Turizm sektör temsilcilerinin sorunlarını dinleyen Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, salgın sonrası turizmi canlandırmak için görüş alışverişinde bulundu.

İldeki turizmcilerle bir araya gelerek, salgın sonrası Adıyaman’da turizmin canlandırılması amacıyla istişarelerde bulunan Başkan Kılınç salgın sonrası büyük bir hareketliliğin yaşanmasını beklediklerini, turizmde Adıyaman’ın da hak ettiği payı almasını gerektiğini belirtti.

Değerlendirme yapan Kılınç "Pandemi sonrası turizmin canlandırılması ve sektörün sorunlarını istişare etmek amacıyla bugün ilimizde faaliyetlerini sürdüren otellerimizin yöneticileriyle bir araya geldik. Pandemi sonrasında ciddi bir canlanma beklenen turizmde Adıyaman olarak bu canlılıktan yararlanmak istiyoruz. Bunun için Adıyaman Belediyesi olarak turisti şehir merkezinde tutacak bazı projelerimizi hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ancak bu iş sadece belediyeyle olmaz, sektör temsilcileri başta olmak üzere esnafımızdan STK’larımıza kadar her kesimden vatandaşımızın gayretine ihtiyacımız var. El birliğiyle yapacağımız çalışmaların görüşmeleri için bugün ilk olarak sektör temsilcilerini ziyaret ederek önerilerini ve sorunlarını dinledik. İnşallah el birliğiyle yapacağımız çalışmalarla ilimizi tarihi, kültürel ve turistik anlamda daha iyi şekilde tanıtıp, yerli ve yabancı turist sayısını arttıracağız." dedi.

Hedeflenen turist sayısına ulaşmak için profesyonel çalışmalara imza atılması gerektiğini de sözlerine ekleyen Başkan Kılınç "Öncelikle planlamayı iyi yapmamız lazım. Bundan dolayı işe teorik bilgiyle pratik bilgiyi kaynaştırarak başlamak istedik. Çünkü sürdürülebilirlik ancak bu şekilde olabilir. Aksi halde tüm çalışmalar, görüşmeler ve projeler havada kalır. Adıyaman Belediyesi olarak yerel dinamiklerimizi harekete geçirmek için elimizden geleni yapmaya hazırız. Buna da Atatürk Barajı’nda başlayabiliriz. Adıyaman Belediyesi olarak öncelikle, Atatürk Barajına akan atık suların buraya akmasını önlemek için hayata geçirdiğimiz Atıksu Arıtma Tesisi ile Katı Atık Depolama Tesisleri ile işe başladık. Bundan sonraki hedeflerimiz arasında da Atatürk Barajını turizme kazandırmak var. İnşallah bu hayalimizi de gerçeğe dönüştürüp, ilimizin yıllardır alamadığı turizm payından hak ettiği katkıyı almasını sağlarız." ifadelerini kullandı.

Sektör temsilcileri ise Kılınç’ın turizm ile yakından ilgilenmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek kendisine teşekkür etti.

Kılıç'ın Adıyaman için büyük bir şans olduğunu da sözlerine ekleyen turizmciler, özellikle şehir merkezinde restorasyonu devam eden tarihi çarşı ile kale etrafında başlatılması planlanan sağlamlaştırma çalışmalarıyla turistin şehir merkezinde daha fazla zaman geçireceğini belirterek "Bu ve benzeri projelerin sayısının artmasıyla önce ilimize gelen turist sayısı artacak, daha sonrada Adıyaman turizmde hedeflediği noktaya ulaşacak." şeklinde konuştu.


Adıyaman turizmi salgın sonrasına hazırlanıyor

Adıyaman turizmi salgın sonrasına hazırlanıyor

Adıyaman turizmi salgın sonrasına hazırlanıyor

Adıyaman turizmi salgın sonrasına hazırlanıyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.