Adıyaman Valiliği tarafından "Corona virüsü tedbirleri" toplantısı yapıldı

Adıyaman Valiliği tarafından "Corona virüsü tedbirleri" toplantısı yapıldı

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkıp tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip Corona virüsü (Covid-19) ile ilgili alınacak tedbir ve önlemlerin görüşüldüğü toplantı Vali Aykut Pekmez başkanlığında yapıldı.

Türkiye'de ilk Corona virüs vakasının açıklanmasının ardından ülke genelinde alınan önlemler Adıyaman'da da yüksek düzeyde devam ediyor.

Dünyayı tehdit eden Corona virüs nedeniyle Adıyaman'da alınan ve alınacak önlemlerin görüşüldüğü toplantıya Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut ve ilgili kurum amirleri katıldı.

Gerçekleşen toplantıda, İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Öz, virüsten korunma yolları, Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan kurallar, sağlık teşkilatı olarak Corona virüs ile ilgili alınan tedbir ve önlemlerle ilgili bir sunum yaptı.

Toplantıda, Corona Virüsüne karşı korunma yollarının başında panik oluşturulmadan Sağlık Bakanlığı tarafından açıklandığı gibi alınacak hijyen kurallarına dikkat çekildi.

Vali Aykut Pekmez, yeni tip Corona virüse karşı Valilik başta olmak üzere, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında, okullarda, camilerde, toplu taşıma araçlarında ve insanların ortak kullanım alanlarında dezenfekte çalışmalarına başlandığını ve tedbir amaçlı çalışmaların sürdürüldüğünü, vatandaşlarımızın resmi açıklamaların dışındaki bilgilere itibar etmemeleri, bilgilendirme amacıyla hazırlanan dökümanların Sağlık Bakanlığının resmi web sitesi olan    https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/covid19 yayına konulduğunu kaydetti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.