Adıyaman Valiliği'nden gelir kaybı ve kira desteği açıklaması

Adıyaman Valiliği'nden gelir kaybı ve kira desteği açıklaması

​Adıyaman'da gelir kaybı ve kira desteğine başvuru hakkı bulunduğu halde halen başvuru yapmayan 1517 esnaf ve sanatkâr ile gerçek kişi tacirin başvuru yapma süresi devam ediyor.

22.12.2020 tarihli ve 3323 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında Covid-19 salgını nedeniyle ticari faaliyetleri olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkârlar ile gerçek kişi tacirlere yönelik Ticaret Bakanlığı tarafından bin lira gelir kaybı ve 500 lira kira desteğin başvuruları 31.03.2021 tarih saat 23.59’a kadar e-Devlet kapısı (www.turkiye.gov.tr) üzerinden elektronik ortamda alınmaya devam edilecek.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada bahse konu desteklerin kimlere verileceği maddeler hakkında belirtildi.

1- 14.12.2020 tarihinden önce vergi mükellefiyetini tesis ettirenler,

2- Esnaf ve sanatkâr siciline kayıtlı olan vergiden muaf esnaf ve sanatkârlar,

3- Faal olan ve ticari kazançları basit usulde tespit edilenler,

4- Faal olan ve işletme hesabı esasına veya bilanço esasına göre defter tutanlardan esas faaliyet konusu Ticaret Bakanlığımız tarafından desteklenen NACE kodları arasında yer alan esnaf ve sanatkârlar ile gerçek kişi tacirler,

5- Kira desteği için işyeri kira olanlar faydalanabilecektir." denildi.

Yapılan açıklamanın devamında "İlimiz genelinde başvuru şartlarını taşımasına rağmen toplam 1517 esnaf ve sanatkâr ile gerçek kişi tacirin başvuru yapmadığı tespit edilmiştir. Gelir Kaybı Desteğine yönelik değerlendirmeler Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğümüzce yapılmakta olup, kira desteğine ilişkin başvuru sahiplerinin, belirlenen süre zarfında kira sözleşmesi ve 2020 yılına ait kira ödemelerine ilişkin ödeme belgesi, dekont vb. kanıtlayıcı belgelerini e-devlet üzerinden elektronik ortamda yüklemesi, işyeri adres ve banka hesap numaralarını (IBAN) doğru yazmaları gerekmektedir. Başvuru yapamayan esnaf ve sanatkârlarımız ile gerçek kişi tacirler mevcut belgeleri, e-devlet şifreleri ve IBAN bilgileriyle Adıyaman Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği veya Ticaret İl Müdürlüğüne başvurmaları halinde yardımcı olunacaktır. Kira Desteği başvuruları Ticaret İl Müdürlüğü personelince, Ticaret Bakanlığınca belirlenen kurallar çerçevesinde değerlendirilmekte olup; başvuruları olumlu neticelenen esnaf ve sanatkârlarımız ile gerçek kişi tacirlere ödemeler 3 ay süreyle banka hesap numaralarına (IBAN) yapılacaktır." ifadeleri yer aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler