Adıyaman Valiliğinden pazartesi günü başlayacak okullarla ilgili açıklama

Adıyaman Valiliğinden pazartesi günü başlayacak okullarla ilgili açıklama

Covid-19 salgını nedeniyle mart ayından bu yana ara verilen yüz yüze eğitim, 12 Ekim Pazartesi itibariyle kademeli olarak açılmaya başlayacak.

Haftada iki gün ders görecek öğrenciler, öğretmen sayısı ve öğrenci sayısına göre sınıflara ayrılarak yüz yüze eğitime başlayacak.

Sınıflar A ve B şubeleri olmak üzere iki gruba ayrılarak salgının bulaşma riskinin azaltılmasına yönelik valilik tarafından yapılan açıklamada, "İlimiz genelinde okul öncesi eğitim kurumlarının tamamında haftada 5 gün ve günde 6 etkinlik saati olacak şekilde yüz yüze eğitim yapılacaktır. Kayıtlı çocuk sayısının yeterli olduğu durumlarda okul öncesi eğitim kurumlarında ilgi (a) Yönetmelik hükümlerine göre bir grupta en az 10 çocuk olacak şekilde şubeler oluşturulacaktır. Kayıtlı çocuk sayısının az, öğretmen sayısının fazla olduğu okullarda ise Covid-19 salgını süresi ile sınırlı olmak kaydıyla okulun fiziki imkânları doğrultusunda bir gruptaki çocuk sayısı en az 5 olacak şekilde şube tanımlamaları yapılabilecektir. Fiziki imkânları uygun olan okul öncesi eğitim kurumlarında salgın ile ilgili tüm tedbirlerin alınması şartıyla çocuk kulüpleri açılabilecektir." denildi.

"Yüz yüze eğitim dışında kalan dersler uzaktan tamamlanacak"

Okulda yüz yüze görülen dersler dışında kalan eğitimin uzaktan tamamlanacağı belirtilen açıklamada, "Birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan ilkokullarda ilgi (b) çizelge doğrultusunda derslerin tamamı yüz yüze eğitim yoluyla işlenecektir. Köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki ilkokullar, ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının bütün sınıf seviyelerinde il, ilçe hıfzıssıhha kurullarının il, ilçe millî eğitim müdürlükleriyle iş birliği içinde alacağı kararlar doğrultusunda ilgi (b) ve (c) çizelgelerde yer alan derslerin tamamı yüz yüze eğitim yoluyla işlenecektir. Yüz yüze eğitimlerde okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarında bir ders, etkinlik 30 dakika; ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarında teneffüsler 10'ar dakika olacak şekilde planlanacaktır. Yüz yüze eğitim dışında kalan tüm dersler uzaktan eğitim yoluyla tamamlanacak. Uzaktan eğitimlerde bir ders süresi 30 dakika olarak planlanacak, öğrencilerin uzaktan eğitim yoluyla desteklenmelerine yönelik tedbirler okul yönetimince alınacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Oturma planında fiziki mesafe uygulanacak

Temas yoluyla bulasan Covid-19 salgınının önlenmesi adına sınıflar ikiye bölünüp oturma düzeni fiziki mesafeye uygun olacak şekilde düzenleneceği belirtilen açıklamada, "Dersliklerdeki oturma planı fiziki mesafeyi koruyacak şekilde düzenlenip bir sınıfta bulunması gereken en fazla öğrenci sayısı buna göre belirlenecek ve bir şubenin gruplara ayrılması durumunda oluşan gruplar e-okul sistemine ayrı ayrı işlenmeyecektir. Gruplara ayırma işlemi yapılırken öğretmenlerin norm kadrolarında herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır." denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.