Adıyaman Valiliğinden ücretsiz maskelerle ilgili açıklama

Adıyaman Valiliğinden ücretsiz maskelerle ilgili açıklama

Adıyaman'da Ramazan ayının ilk gününden itibaren eczanelere gelen ve ücretsiz dağıtımına başlanan maskelerden 200 bin tanesinin 24-28 Nisan tarihleri arasında dağıtıldığı bildirildi.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak kabul edilen covid-19 salgını ile mücadelenin kesintisiz ve etkin bir şekilde yürütülebilmesini temin etmek amacı ile Cumhurbaşkanlığı tarafından başlatılan "ücretsiz maske dağıtımı" projesi kapsamında, vatandaşlara eczanelerden ücretsiz maske dağıtımına başlandı.

Adıyaman Valilik tarafından yapılan açıklamada "20-65 yaş arası vatandaşlarımız, herhangi bir kuruma başvuru yapmasına gerek olmadan, Sağlık Bakanlığı’ndan SMS ile cep telefonlarına gelen KOD veya T.C kimlik numarasını, eczaneden sorgulatarak, adına maske gelmiş ise 5 adet ücretsiz maskeyi 10 gün ara ile temin edebilirler. Bunun yanı sıra, e-devlet üzerinden talep edilen maskeler ise eczaneler tarafından değil PTT kargo aracılığıyla, talepte bulunan kişilere ulaştırılmaya devam edilecektir." denildi.

Açıklamanın devamında, "Merkez ve ilçelerimizdeki tüm eczanelerimizce vatandaşa teslim edilmek üzere ilimize gelen toplam 500 bin maskeden 200 bin tanesi 24-28 Nisan tarihleri arasında ücretsiz olarak dağıtılmıştır. Gelen 500 bin maskeye ilaveten salgın süresince her partide 167 bin tane olmak üzere eczanelerimize maske gelmeye devam edecek olup, adına maske gelmiş kişiler, merkez veya ilçelerdeki diledikleri herhangi bir eczaneden maskelerini almaya devam edebileceklerdir. Maskeler, farklı üreticiler tarafından üretilip gönderildiği için aralarında bazı farklılıklar olabilir. Vatandaşlarımızın, Eczanelerden maske alırken sosyal mesafe Kurallarına dikkat etmeleri önem arz etmektedir."  ifadelerine yer verildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler