Adıyaman Valisi Çuhadar Covid-19'a karşı uyarıda bulundu

Adıyaman Valisi Çuhadar Covid-19'a karşı uyarıda bulundu

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, alınan tüm tedbirlere rağmen kurallara uyulmadığından Adıyaman'da Covid-19 vaka sayısındaki artışın yüksek düzeyde olduğunu belirtti.

Sosyal medya hesabında konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Mahmut Çuhadar hastanelerde hasta sayısında arttığına dikkat çekti.

Çuhadar yaptığı açıklamada, "Saygıdeğer Adıyamanlılar, ilimizde ve ülkemizde Covid-19 vakalarında yeniden bir yükseliş trendi yaşanmaktadır. Hastanede yatan hasta sayımız arzu edilmeyen düzeylerdedir. Özellikle 60 yaş üstü hasta sayımız ciddi oranda artmış bulunmaktadır. Bu durum bizi kaygılandırmaktadır bu zamana kadar İl Hıfzıssıhha Kurulu olarak Pandeminin yayılmasına engel olacak yetkimiz dâhilindeki bütün hukuksal kararları almış bulunmaktayız. Sağlıkçı arkadaşlarımız gece gündüz demeden büyük fedakârlık içinde çalışmaktadırlar. Oluşturduğumuz denetim ekipleri ve Pandemi telefon hattı yoğun çalışmaktadır. Maalesef bütün bu gelişmelere rağmen kurallara yeterince uyulmadığı için vaka sayısı ve hasta sayısı istenmeyen düzeylere ulaşmıştır." dedi.

Çuhadar açıklamanın devamında  "Sizden ricam bir kez daha yaşlı bir yakınımızın veya sevdiğimiz birinin bizim yüzümüzden istemeyerek de olsa zarar görmesini ister miyiz sorusunu kendinize sormamız. Ne yazık ki kurallara uymayan taşıyıcılar yüzünden her gün daha fazla yaşlı insanımız virüsle yüz yüze kalmakta ciddi risk altında bulunmaktadır. Maske mesafe ve temizlik kurallarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olması gerektiğini artık anlayalım ve ona göre davranalım. Maske olmazsa olmazımızdır Lütfen onsuz dışarı çıkmayalım onsuz insanlarla temas etmeyelim. Hepinize sağlıklı günler diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler