Adıyaman'da 15 yaşındaki çocuğa otobüs kullandıran firmaya ceza kesildi

Adıyaman'da 15 yaşındaki çocuğa otobüs kullandıran firmaya ceza kesildi

Adıyaman'da şehirlerarası taşımacılık yapan bir otobüs firmasının 2010 doğumlu bir çocuğa otobüs kullandırması üzerine yapılan inceleme sonucu firmaya idari para cezası kesildi.

Adıyaman Valiliği tarafından bir çocuğun otobüs kullandığına dair sosyal medyada dolaşan fotoğrafların paylaşılması üzerine yapılan araştırma sonrası gerekli idari işlemlere başlandı.

Valilikten yapılan açıklamada, "19 Ağustos 2020 tarihinde Adıyaman ilimizde 9-10 yaşlarında bir çocuğun otobüs kullandığı görüntülerinin yaygın ve yerel medya ile sosyal medya hesaplarında yayınlanması üzerine Valiliğimizce yapılan inceleme ve araştırma sonucunda; ilimiz merkezindeki Atatürk Bulvarı Eğriçay Köprüsü civarında iller arası yolcu taşımacılığı yapan bir otobüsü 2010 doğumlu M.E.Ö. isimli çocuğun kullandığı görülmüş ve  Kabahatler Kanunu'nun 11. maddesine istinaden sürücü 15 yaşından küçük olduğu için herhangi bir yaptırım uygulanmamıştır." denildi.

Yapılan açıklamanın devamında "02 ..... plaka sayılı araç sahibine 2918 sayılı KTK'nın 36/3a maddesinden 2.473,00 TL idari yaptırım uygulanmıştır. Sürücü M.E.Ö. nün babası R.Ö. isimli şahıs hakkında ise TCK 179/2. maddesi gereği adli tahkikat başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.