Adıyaman'da 175 bin fidan toprakla buluşturuldu

Adıyaman'da 175 bin fidan toprakla buluşturuldu

Gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı Koordinasyonunda tüm yurtta eş zamanlı olarak başlatılan "Geleceğe Nefes Ol" Projesi kapsamında 11 Milyon fidan, Türkiye’nin 2023 noktasında toprakla buluşturuldu.

Proje, ülke genelinde orman sahasını ve ağaç servetini çoğaltmak, erozyon kontrolünü teşvik etmek ve biyolojik çeşitliliği geliştirmek amacıyla düzenlendi. Adıyaman’da da 27 ayrı noktada eş zamanlı olarak toplam 175 bin fidan dikimi yapıldı.

Yeşilin her tonuyla toprağı canlandırmak, ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırmak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan "Geleceğe Nefes Ol" projesi kapsamında Adıyaman’da, onlarca noktada fidan dikimi gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Vali Aykut Pekmez, "Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle Tarım ve Orman Bakanlığımızın koordinesinde 'Geleceğe Nefes Ol' projesi kapsamında Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak saat 11:11’de 11 milyon fidan toprakla buluşturuluyor. Proje kapsamında ilimizde de 27 ayrı lokasyonda 175 Bin adet fidanı toprakla buluşturacağız. Bu projeye vatandaşlarımızın yoğun ilgisi olduğu için 11 milyon fidana ek yapılarak önümüzdeki 6 gün içinde Türkiye genelinde 9 milyon, ilimizde de 82 bin fidan daha bu kampanyaya dâhil edildi. Yani toplamda 20 milyon fidan Türkiye genelinde toprakla buluşturulmuş olacak." dedi.

"Bu projenin amacı gelecek kuşaklara daha yeşil, daha yaşanılabilir bir ülke bırakmak ve vatandaşlarımıza ormanı ve yeşili sevdirmektir." diyen Vali Pekmez, "Bu kapsamda da bilindiği gibi Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bütün illerimizde millet bahçeleri yapılıyor. Kişi başına düşen ağaç sayısı ve yeşil alan sayısının artırılması için devlet olarak vatandaşlarımızla işbirliği içerisinde bu kampanyalara devam edeceğiz. Adıyaman genelinde bu yıl içerisinde 1 milyon 800 bin fidan dikeceğiz. Bu fidanların bir kısmı dikilmeye başlandı. Sezon sonuna kadar bu fidanları toprakla buluşturacağız. Ekilen fidanların ülkemize hayırlı olmasını diliyor, kampanyaya yoğun bir katılımı gösteren bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, böyle bir kampanya başlattıkları için de Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Tarım ve Orman Bakanımıza şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.