Adıyaman'da 18 ev daha karantinaya alındı

Adıyaman'da 18 ev daha karantinaya alındı

​Kentte artan Covid-19 vaka sayısı, beraberinde yeni önlemlerin hayata geçirilmesine neden olurken 18 ev daha karantinaya alındı.

Düğün, taziye ve toplu törenlere getirilen kısıtlamalarla birlikte Adıyaman'da karantinaya alma işlemi devam ediyor. Son bir ay içerisinde karantinaya alınan yüzlerce haneye her gün yenileri ekleniyor.

Adıyaman İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı karar gereği 18 ev daha karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilerek uygulamanın yukarıda belirtildiği çerçevede eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesinin sağlanması, alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 195'inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması, kurumlar tarafından gerekli tedbirlerin alınması kararlaştırılmış olup alınan kararın birer suretinin İlçe Kaymakamlıklarına, ilgili kurum ve kuruluşlara gönderilmesine, oy birliği ile karar verilmiştir.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.