Adıyaman'da 2020 yılında bin 934 nikâh kıydı

Adıyaman'da 2020 yılında bin 934 nikâh kıydı

​Covid-19 nedeniyle birçok alanda olduğu gibi düğünlere de getirilen kısıtlamalar kimi düğün merasimlerinin ertelenmesine neden olmasına rağmen Adıyaman'da yaklaşık 2 bin nikah kıyıldı.

Coronavirus nedeniyle oldukça sıkıntılı geçen 2020 yılında nikâh merasimlerini pandemi kurallarına uygun gerçekleştiren Adıyaman Belediyesi, bin 934 çiftin nikâhını kıydı.

Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmetlerini sürdüren nikâh memurluğuna başvuruda bulunan çiftlerin gerek Mimar Sinan Kültür Parkı içerisinde bulunan nikâh salonunda, gerekse özel alanda nikâhları pandemi kuralları çerçevesinde kıyıldı.

Konu hakkında konuşan yetkililer, 2020 yılı içerisinde bin 751’i normal evlilik, 183’ü çiftlerden birisinin yabancı olduğu evlilik ve 28’i de başka evlendirme memurluklarına gönderilen evlendirme izinli evlilik olmak üzere toplam bin 934 çiftin nikâhının kıyıldığını açıkladı.

Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç "Ülkemizde ilk olarak 10 Mart 2020 tarihinde görülmeye başlanan ve o günden sonra çeşitli tedbirlerle gerçekleştirdiğimiz nikâh merasimleri ile dünya evine giren tüm çiftlere mutluluklar diliyorum. İnşallah 2021 yılında daha sağlıklı ortamlarda, eskisi gibi coşkulu merasimlere şahitlik ederiz." dedi. 


Adıyaman'da 2020 yılında bin 934 nikâh kıydı

Adıyaman'da 2020 yılında bin 934 nikâh kıydı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler