Adıyaman'da 21 öğrenci hafızlık icazetini aldı

Adıyaman'da 21 öğrenci hafızlık icazetini aldı

Adıyaman İl Müftülüğü bünyesinde hafızlık eğitimi alan öğrencilerden 21'i, mezun olarak hafızlık belgesini aldı.

Adıyaman İl Müftülüğünün bünyesinde verilen hafızlık eğitimini tamamlayan 21 öğrenci, hafızlık icazetini almaya hak kazandı.

Öğrenciler, İl Müftüsü Mehmet Taşçı’yı ziyaret ederek hafızlık eğitimi için kendilerine sunulan imkanlardan  dolayı teşekkür etti.

Genç hafızları makamında kabul eden Taşçı, hıfzını tamamlayan öğrencileri tebrik etti.

Adıyaman İl Müftülüğü bünyesinde Eğitim Öğretim faaliyetini sürdüren Adıyaman Bölge Yatılı Kur’an Kursu, Altınşehir ve Cüleyli Hoca Kız Kur’an Kursunda Hafızlık eğitimi alan öğrencilerden 8 erkek ve 13 kız öğrenci başarılı olarak hafızlık belgelerini almayı hak etti.

Her geçen gün öğrenci sayısını artırarak bir sonraki yıla daha fazla hafız yetiştirmeyi amaçladıklarını dile getiren Taşçı, "Bölge Yatılı Kur’an Kursumuzda 49 Erkek, Altınşehir ve Cüleyli Hoca Kız Kur’an kurslarımızda 110 öğrencimiz olmak üzere toplam 159 öğrencimiz hafızlık eğitimi almaktadır. Hafız adayı çocuklarımız,  Başkanlığımızın Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalamış olduğu PROTOKOL ile aynı zamanda okullarında akademik eğitimlerine de devam etmektedirler. Diğer zamanlarda öğreticilerimiz nezaretinde hafızlıklarını da yapmaktadırlar. Bu yıl 8 erkek, 13 bayan öğrencimiz hafızlıklarını tamamlayarak mezun olmuşlardır. Öğrencilerimiz, ortalama bir ile bir buçuk yılda hafızlıklarını tamamladılar. Gelecek yıllarda bu sayıyı arttırmak için öğretici arkadaşlarımızla yoğun bir çaba içerisindeyiz. Ben öğrenci ve onları yetiştiren öğreticilerimizi can-u gönülden tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum." İfadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.