Adıyaman'da 56 ev Coronavirus nedeni ile karantinaya alındı

Adıyaman'da 56 ev Coronavirus nedeni ile karantinaya alındı

​​Adıyaman İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı karar ile Coronavirus nedeniyle 56 ev daha karantinaya alınırken, eylül ayı içerisinde karantinaya alınan hane sayısı 975'e yükseldi.

Her geçen gün birçok evin daha karantinaya alındığı Adıyaman'da, testi pozitif çıkanların sayısında artış yaşanırken, hastanelerdeki doluluk oranı da gittikçe yükseliyor.

Konuya ilişkin olarak Adıyaman Valiliğinden yapılan açıklamada, Coronavirus salgınının görüldüğü andan itibaren; salgının, toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve salgının, bulaşın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararının alınarak uygulamaya geçirildiği ifade edildi.

Açıklamada, belirtilen çerçevede hassasiyetin eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesinin sağlanması gerektiği, konu hakkında gerekli hassasiyet göstermeyenlere ve alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282'nci maddesi gereğince idari para cezasının uygulanacağı belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler