Adıyaman’da 6 kız öğrenci hafızlık belgesi aldı

Adıyaman’da 6 kız öğrenci hafızlık belgesi aldı

Adıyaman İl Müftülüğü tarafından hafızlık eğitimini tamamlayan 6 kız öğrenci icazet belgesini aldı.

Adıyaman İl Müftülüğü tarafından hafızlık eğitimini tamamlayan 6 kız öğrenci icazet belgesini aldı. Konuyla ilgili İLKHA'ya açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Mehmet Taşçı, "Çocuklarımız ezberledikleri kelamı ile yaşadıkları toplumda insanlara birer rol model olacaklardır." dedi.

Adıyaman ilinde 3 hafızlık Kur'an kurs olduğunu belirten Taşçı, Kur’an-ı Kerim eğitimlerini tamamlayıp hafızlık belgesini almaya hak kazanan öğrencilerin dünyanın en değerli ve kıymetli insanı olduklarını söyledi.

Taşçı, "İlimiz de üç adet hafızlık Kur’an kursumuz hizmet verilmektedir. Yatılı Bölge Kur’an Kursumuz da erkek öğrencilerimize hizmet vermektedir. Cüleyli Hoca ve Altınşehir Kurslarımız da Kız öğrencilerimize hafızlık eğitimi vermektedir. Allah’a hamdolsun bu yıl üç kursumuzdan toplam 17 öğrencimiz hafızlıklarını tamamlayıp belgelerini almaya hak kazanarak o mutluluğu yaşadılar. Hafızlık eğitimi Diyanet İşleri Başkanlığının yapmış olduğu hizmetlerin başında gelen en önemli hizmetlerden birisidir. Kur’an-ı Kerim eğitimlerini tamamlayıp hafızlık belgesini almaya hak kazanan öğrencilerimiz bana göre dünyada değerli ve kıymetli oldular. Çünkü bunlar artık yürüyen Kur’an oldular." dedi.

Hafızlıklarını tamamlayıp öğrendiklerini amel etmeleri durumda kendilerine, ailelerine ve 70 kişiye ahirette müjde olduğunu söyleyen Taşçı, Hadisi Şerifte Peygamberi, 'Kur’an-ı Kerimi ezberleyenlerin kıyamet gününde hem kendilerine hem de anne ve babalarına taç giydirileceği müjdesini vermiştir.' Verdiğini belirtti.  

“Hafızlık en fazla önem verdiğimiz alanlardandır”

Hafızlık eğitimi veren kurumların çok önemli olduğunun altını çizdikten Taşçı şunları söyledi:

"Onun için biz de Adıyaman’da İl Müftülüğü olarak tüm işlerimiz içerisinde en fazla itina gösterdiğimiz husus hafız adaylarımızı en kısa zamanda en güzel şartlarda çocuklarımızı hafız yapıp Kur’an’ın muhafızları ve Kur’an’ın da kendilerini muhafaza ettiği bireyler yetiştirme gayreti içindeyiz. Çünkü çocuklarımız inşallah ezberledikleri Kelamı ile yaşadıkları toplumda insanlara birer rol model olacaklardır. Hafız olarak kayıt yaptırmak için ilkokul dördüncü sınıfı bitirmiş olmak gerekiyor. Bu yaştan sonra isteyen her öğrencimiz Kur’an Kurslarımıza başvurmak suretiyle hafızlık yapabilirler. Hafızlık eğitimi alan öğrenciler ortalama bir ile üç yıl arasında hafızlıklarını tamamlıyorlar. Burada eğitim alan öğrencilerimiz tamamen ücretsiz bir şekilde hizmet almaktadırlar. Öğrencilerimizin her türlü ihtiyaçlarını, yeme, içme barınma, iaşe gibi tüm ihtiyaçları Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Müftülük olarak karşılamaktayız. Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız protokol gereği İHO dediğimiz proje İmam Hatipler ile beraber eşgüdümlü olarak hem eğitimine devem edip hem de hafızlığına yapabiliyor."

“Amacımız hayırlı nesiller yetiştirmektir”

İl Müftülüğü bünyesinde hafızlık eğitimi veren Kur’an Kursu öğreticisi Ziya Bellibaş ise şu ifadelere yer verdi:

" 49 erkek öğrenci şu an hafızlık eğitimi alıyor. Öğrencilerimiz hem okul hayatlarına devam edip hem de hafızlıklarını aynı anda yapabiliyorlar. Çocuklarımız proje okullarında okuyorlar. Biz ailelerimizden herhangi bir ücret istemiyoruz.  Tek derdimiz çocuklarımıza güzel bir eğitim vermek. Çünkü hadis –i Şerifte Peygamber Efendimiz, 'Sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğretendir.' Burada en hayırlı insanları yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Öğrencilerimiz burada sıkılmadan öğreniyorlar. Sosyal etkinlikler kapsamında faaliyetler yapıyoruz. Piknik programları, geziler, futbol turnuvası ve tenis gibi etkinlikler ile çocuklarımızın keyifli zaman geçirmesini sağlıyoruz."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler