Adıyaman'da 710 okul "Okulum Temiz Belgesi" aldı

Adıyaman'da 710 okul "Okulum Temiz Belgesi" aldı

​Millî Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında Adıyaman'da 710 okul "Okulum Temiz Belgesi" almaya hak kazandı.

Millî Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirmesi ve Enfeksiyonu Önleme" iş birliği protokolü kapsamında "Okulum Temiz Belgesine başvuran ve belge almaya hak kazanan 710 okula belge takdim töreni düzenlendi.

Adıyaman İl Milli eğitim Müdürü Ahmet Alagöz yaptığı açıklamada "Adıyaman il Millî Eğitim Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi tarafından koordine edilen Okulum Temiz Belgelendirme çalışmaları kapsamında bugüne kadar 47 denetçimizin çalışmaları sonucu 775 okul, kurum denetlemiş olup bunların arasından 7 yüz 10'u belge almaya hak kazanmıştır. Öte yandan henüz belgelendirme sürecinde olan okul, kurum işlemlerimiz bulunmaktadır. Salgın nedeniyle köy okullarımızdan belge almaya hak kazananlar arasından kısıtlı sayıda okul idarecilerimizin katılımıyla bir belge takdim töreni düzenlendi." dedi.

Okul müdürlerine hitap eden Alagöz ''Geleceğimizin teminatı öğrencilerimizin akademik başarılarını arttırmanın yanında ahlaklı, vatanını milletini seven, millî değerlerine bağlı bireyler olarak yetiştirilmesi, hayata hazırlanması önem taşımaktadır. İçinde bulunduğumuz bu salgın döneminde öğrencilerimizin temiz ve sağlıklı şartlarda eğitim öğretim görmelerini sağlamak adına okullarımızı hijyen kurallarına uygun olarak düzenlediniz, yorucu bir çalışma sürecinden geçtiniz. Sizlerin şahsında "Okulum Temiz belgesi" alan tüm okul idarecilerimizi tebrik ediyor, öğrencilerimizin ve toplumumuzun sağlığı adına gösterdiğiniz duyarlılık, sarf ettiğiniz emek ve gayretler için hepinize teşekkür ediyorum. Okulum Temiz belgelerinizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Tören belge takdimi ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi." ifadelerini kullandı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler