Adıyaman'da açılan yöresel ürünler fuarına ilgi artıyor

Adıyaman'da açılan yöresel ürünler fuarına ilgi artıyor

Adıyaman'da kurulan 5. Gıda Yöresel Ürünler Hediyelik Eşya ve El Sanatları Fuarına katılan firmalar halkın ilgisinden memnun olduklarını belirttiler.

Adıyaman fuar alanında açtıkları stantlarında, yöresel ürünlerini tanıtan ülkenin değişik illerinden gelen üretici ve satıcılar, halkın fuara olan ilgisinden memnun olduklarını dile getirdiler.

Adıyaman'da kurulan 5. Gıda Yöresel Ürünler Hediyelik Eş ve El Sanatları Fuarı'nda açılan stantlarda kahve türleri, pamuklu şeker, bal, pekmez, badem, ceviz, sucuk, kuru üzüm gibi birçok yöresel ürün tezgahlardaki yerini alırken, piyasa şartlarına göre fiyatların daha uygun olması fuardan duyulan memnuniyeti artıran en önemli etken olarak göze çarpıyor.

Farklı çeşitlerdeki kahveler ilgi görüyor

7 yıldır kahve üretimi yaptıklarını dile getiren Harun Sıcak, "Bizler satıştan ziyade tanıtım, pazarlama yaptığımız için bu açıdan fuar bizler için iyi oluyor. Ülkenin değişik illerinden gelen firmalar var. Bundan dolayı farkı tatlar ve aromalar var. Bu tatların içerisinde biz de yer alıyoruz. Biz de kahve sektöründe vatandaşa farklı tatlar sunmak istiyoruz. Fuar bizim beklentilerimizi karşılıyor. Adıyaman'da daha önceleri böyle fuarlar olmuyordu. Şu an bu fuarlar da halk tarafından ilgi görüyor. Farklı kahve çeşidimiz var: Osmanlı divan kahvesi, menengiç kahvesi, toz menengiç kahvesi, sıvı menengiç kahvesi, Türk kahvesi, dibek kahvesi gibi çeşitlerimiz var." dedi.

Yöresel kahveler dış ülkelere de ihraç ediliyor

Adıyaman'dan kahve ihracatı yaptıklarını belirten Sıcak, "Genelde vatandaşın damak tadına göre ürün çıkarmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımız ürünlerden memnun. 52 ile bayilik usulüyle çalışıyoruz. Adıyaman'dan yurt dışına ihraç ediyoruz. Özellikle Katar ve Almanya'da yoğun istek var. Kaliteyi daha da artırarak yolumuza devam etmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Fuar alanına otobüs seferlerinin düzenlenmesi esnafı sevindirdi

Halkın fuar olan ilgisinden memnun olduğunu dile getiren pamuklu şeker satıcısı Mücahit Arslan, "Fuarda işlerimiz oldukça iyidir. Adıyaman genelinde, her kesimden ve farklı illerden İnsanlar buraya gelip alışveriş yapıyor. Bu sene özellikle otobüslerin de fuara gelmesinden dolayı vatandaşlar daha rahat gelebiliyor. Gelen firmaların Adıyaman'a ekonomik anlamda katkısı oluyor. İnsanlar buradan yöresel ürünleri alıp götürüyorlar." şeklinde konuştu.

"Çocuklarınıza doğal ürünler yedirin"

 Adıyaman'ın yöresel ürünlerini sattığını dile getiren Haci Tanrıverdi, "Burada sattığımız ürünlerin tamamı Adıyaman'ın yöresel ve doğal olan ürünleridir. Vatandaşın ilgisi oldukça fazladır. Doğal olan bu ürünleri çocuklarınıza yedirin. Bal ve pekmez gibi ürünlerin bu mevsimde özellikle yedirilmesi ve içirilmesi çocukların soğuk algınlığı ve nezleye karşı daha dayanıklı olmasını sağlıyor. Fuardan da Adıyaman halkından da memnunuz, Allah hepsinden razı olsun." dedi.

"Fuarlardaki fiyatlar piyasaya göre biraz daha düşük"

Fuarda sattıkları ürünler hakkında bilgi veren Mehmet Ardıç, "Bizler fuarda Adıyaman'ın yöresel ürünleri olan ceviz, badem, sucuk, Besni üzümü ve benzeri ürünleri burada satıyoruz. Fuar geçen seneye oranla bu sene biraz daha düşük geçiyor. Özellikle pekmezin bu mevsimde çocukları yedirilip içirilmesi, abur, cubur yerine doğal ürünlerin çocuklara verilmesi, çocukların sağlığı üzerinde daha olumlu etki yapacaktır. Fuarlardaki fiyatlar piyasaya göre biraz daha düşük olduğu için vatandaşlar fuarları daha çok tercih ediyor." ifadelerini kullandı.

"Engelli çocukların yapmış oldukları ürünler ekonomik değil manevi değere sahip"

Engelli çocukların yapmış olduğu ürünleri fuarda satışa çıkaran Zihinsel Engelli Ailelerle Dayanışma Derneği Başkanı Zeynel Alagöz Adıyaman, "İŞKUR kanalıyla Adıyaman'daki zihinsel engelli çocukların yapmış oldukları elişi ürünleri burada satmaya çalışıyoruz. Fakat halkın duyarlılığı bu noktada az. Bunları ekonomik olarak değil, manevi olarak değeri vardır. Bundan dolayı bu ürünlere bu gözle bakılması gerekiyor." şeklinde konuştu.

Engelli vatandaşların fuar alanına gitmesini sağlayan otobüslerin çalışıyor olmasını memnuniyetle karşılayan bedensel engelli Abidin Harputluoğlu, "Özellikle Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Çünkü engellilerin daha rahat erişilebilir olması konusunda güzel bir imkân sağlamış. Ben akülü aracımla buraya rahatlıkla geldim. Belediye otobüsleri engellilere uygun olduğu için rahatlıkla gelebiliyorum. Bundan dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler