Adıyaman'da Ağustos ayında 467 ikamet karantinaya alındı

Adıyaman'da Ağustos ayında 467 ikamet karantinaya alındı

​Adıyaman'da artan Covid-19 vaka sayısı, beraberinde bazı yeni önlemlerin alınmasını da gerekli kılmaya devam derken 51 ev daha karantinaya alındı.

Adıyaman İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı karar gereği Adıyaman'da 51 ev daha karantinaya alındı. Karantinaya alınan 51 evle birlikte Adıyaman'da 2020 Ağustos ayı içerisinde şu ana kadar toplamda 467 ikamet karantinaya alınmış oldu.

Düğün, taziye ve toplu törenlere getirilen kısıtlamalarla birlikte Adıyaman'da karantinaya alma işlemi devam ediyor. Son bir ay içerisinde karantinaya alınan yüzlerce haneye her gün yenileri eklenmeye devam ediyor.

Valilikten yapılan açıklamada, Adıyaman İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun Vali Mahmut Çuhadar başkanlığında gündemdeki konuların görüşülerek şu kararların alındığı belirtildi:

Coronavirus salgınının görüldüğü andan itibaren Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun önerileri ve Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda salgının, bulaşın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve salgının, bulaşın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir.

Konu hakkında gerekli hassasiyeti göstermeyenlerin, uygulamada belirtildiği çerçevede hassasiyetin eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesinin sağlanması gerektiği ve alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası uygulanacağı belirtildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler