Adıyaman'da asayiş olaylarının azalışı 2020 yılında da devam ediyor

Adıyaman'da asayiş olaylarının azalışı 2020 yılında da devam ediyor

2019 yılının nisan ayında asayiş olaylarının en az yaşandığı iller arasında ikinci sırada yer alan Adıyaman, 2020 Mayıs ayında da asayiş olaylarının en az görüldüğü iller arasında ikinci sırada yer aldı.

Adıyaman Valiliği tarafından yapılan açıklamada vatandaşların duyarlı oluşunun bu toplunun ortaya çıkmasında önemli bir yere sahip olduğu vurgulandı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada konuyla ilgili olarak şu ifadelere yer verildi:

"Adından daima "Huzur ve Barış Şehri" olarak söz ettiren Adıyaman’ımızın duyarlı vatandaşlarının desteği ve Asayiş Şube Müdürlüğümüzün almış olduğu önleyici tedbirler ile suç ve suçlularla mücadele de göstermiş olduğu başarılı çalışmalarla Asayiş olaylarının azalmasında geçtiğimiz Nisan ayında Türkiye ikincisi olmuştu. İstikrarlı çalışmalarını sürdüren Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerimiz mayıs ayında da Türkiye ikinciliğini korudu. 2019 yılının ilk 5 aylık periyodu ile 2020 yılı ilk 5 ayı kıyaslandığında; Türkiye Geneli sıralamamızda asayiş olay sayılarında yüzde 30,8 azalış ile 21'incilikten 2'nciliğe, malvarlığına karşı işlenen suçlarda yüzde 48,3 azalış ile 30'unculıktan birinciliğe, kişilere karşı işlenen suçlarda yüzde 37,3 azalış ile 52'ncilikten 2'nciliğe yükseliş sağladı."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.