Adıyaman'da bir ilk: İhya Konseri

Adıyaman'da bir ilk: İhya Konseri

HÜDA PAR Kâhta ilçe Gençlik Kolları tarafından düzenlenen ilahi-ezgi konserine halk büyük ilgi gösterirken Özlem Ajans sanatçıları birbirinden güzel ilahi ve ezgilerle vatandaşa manevi coşkuyu yaşattı.

HÜDA PAR Kâhta ilçe Gençlik Kolları tarafından, Kâhta Ebu Sadık Parkı alanında ilahi ve ezgi konseri düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa iştirak eden vatandaşlar, bu tür etkinliklerin sürekli hale gelmesini istediklerini belirtti.

Özlem Ajans sanatçılarından Bilal Güler, Ömer Kılıç, Selami Güneş, Mustafa Altıntop ve Mahfuz Aytekin'in seslendirdiği ilahi ve ezgiler, konsere gelenler tarafından büyük bir ilgi ve beğeniyle dinlendi.

Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören konserde bir konuşma yapan HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanı Mustafa Yetiş, toplumda ahlaki yozlaşmaya neden olacak etkinlikleri tasvip etmediklerini ifade ederek, insanın helal dairesi içerisinde, Allah'ın rızasına uygun çerçevede eğlenebilmesinin mümkün olduğunu vurguladı.

"Eğlendirmek adına yapılanlar, inancımıza ve ahlakımıza aykırıdır"

Toplumun kendi öz değerleri noktasında ihya edilmesi gerektiğini dile getiren Yetiş, "Toplum olarak hep beraber eğlenmek, hoşça vakit geçirmek, topluca sosyal etkinlikler düzenlemek insan fıtratı için elzem olan hayatın vazgeçilmezleridir. Ancak her yaptığımız işin insan fıtratına, yaratılış gayesine uygun olması da yaptıklarımızla bizi kıyamet günü hesaba çekecek olan Yüce Rabbimizin biz kullarına emridir. Son zamanlarda toplumu bir araya getirerek eğlendirmek adına bazılarının sonucunu düşünmeden bilinçsizce, bazılarının da bilinçli ve kasıtlı olarak yaptıkları ve içeriğinde Yüce Rabbimizin razı olmayacağı içerikler barındıran, dini ve kültürel değerlerimizi ayaklar altına alan, hatta kasıtlı bir şekilde İslam’a, değerlerimize ve kutsallarımıza yapılan saldırılarla dolu etkinlikleri tasvip etmek mümkün değildir. Bunların genelinde değerlerimize, inancımıza ve ahlakımıza ait izler bulunmuyor." ifadelerini kullandı.

"Gençliği olmayan bir topluluğun geleceği olamaz"


Gençleri önemsediklerini belirten Yetiş, "Bu etkinlikler maalesef bir arayışta olan ve elinden tutulması gereken gençliğimizin bulunduğu ortamdan daha kötü ortamlara bulaşmasına, maddi ve manevi, fiziki ve ruhi bozulmalara itilmesine yol açmaktadır. Bizler geleceğimiz olan gençlerimizden mesul ve onlara karşı ciddi bir sorumluluk içindeyiz. Bu tarihi sorumluluk ancak içeriği dolu ve dünya ve ahiret saadetine nail olacak şekilde yerine getirilebilir. Gençlerimizi ve gençliğimizi Yüce Allah’ın bizden istediği önemle önemsiyoruz. Çünkü gençliği olmayan bir topluluğun geleceği olamaz. Bu etkinliklerin maalesef imkân ve yetkiyi elinde bulunduranlar tarafından yapılması, başka bir alternatif yokmuş gibi toplumun buna yönlendirilmesi üzüntü verici olup kabul etmemiz mümkün değildir. Sebep olan işleyen gibidir.' kaidesi gereğince neye sebep olursanız ona ortak olursunuz diyoruz. İfsad edici hareketler ve toplumun değerlerini ayaklar altına alan programlarla dindar bir nesil ve asli değerlerine bağlı bir toplum inşa edilemez. Öyleyse şunu söylemek gerekir ki 'Helal dairesi keyfe kâfidir, harama bulaşmaya gerek yoktur." ifadelerini kullandı.

"Bozulan fıtrat yeniden yapılandırılmalıdır"

İnsanın özüne dönmesi gerektiğini belirten Yetiş, "Bizler HÜDA PAR olarak yola çıktığımız ilk günden beri şunu söylüyoruz: Ahsen-i takvim olarak (en güzel bir şekilde) yaratılmış olan insanın fıtratına kötü niyetle yapılan müdahaleler sonucu, kaybeden bir bütün olarak insanlık olmuştur. Bu müdahaleler sonucu bozulan fıtrat yeniden yapılandırılmalıdır. İnsanın özüne ve fıtratına dönmesi, içinde bulunduğu manevi buhrandan çıkışına ve kurtuluşuna vesile olur. Bundan sonra da bütün insanlığı kurtarma görevini üstlenebilir. Bu yüce değerleri yeniden ihya ile bu değerlere sahip olan ve bunları hayatında uygulayan bir insan ve toplumu yeniden inşa etmek gerekir. Bu uğurda elimizden gelen çabayı sarf etmek, her türlü olumsuz dış şartlara rağmen özünü korumaya çalışan ve saldırılara karşı direnen bizlere bir borç ve görevdir." şeklinde konuştu.

Yetiş son olarak, "İşte yaptığımız bu etkinlik de bu amaca yöneliktir. Bizler her daim toplumun inşasına ve dini, ahlaki, örfi değerlerinin yaşanması ve korunmasına dönük çabaların içerisinde olacağız. Onun can suyu, çimentosu, tuğlası, direği ve Allah’ın izniyle tavanı olma yolunda gayret edeceğiz. Böyle bir amaca dönük yaptığımız etkinlikte sizlerle bir araya gelmek ve buna vesile olmak en büyük sevincimiz ve şükrümüzdür." dedi.

HÜDA PAR Kâhta Gençlik Kolları Başkanı Selman Güzel, gençlerin ifsat edilerek İslam'dan uzaklaştırılmaya çalışıldığına dikkat çekerek ifsat etkinlikleri yerine ihya programları düzenlediklerinin altını çizdi.

"Toplumun en değerli yapı taşı gençlerimizdir"


"HÜDA PAR olarak yola çıktığımız ilk günden bugüne en büyük hedefimiz, yaşadığımız bu topraklara hakkı ve adaleti hâkim kılmak ve İslam medeniyetinin aziz değerlerine sahip çıkacak bir toplum inşa etmektir. İnşa edeceğimiz bu toplumun en değerli yapı taşı gençlerimizdir." şeklinde konuşan Güzel şöyle devam etti:

"Son zamanlarda, toplum olarak bazı imtihanlara şahitlik ediyoruz. Yaşadığımız ekonomik sorunlar ve bununla beraber özelde genç kardeşlerimizde yaşanan manevi buhranın farkındayız. Gençleri zevk ve eğlenceye yönelten, materyalist bir düşünceye sevk eden, madde âlemine hapseden, ahlaki değerlerine zarar verecek gayri ahlaki ortamlar oluşturulmaya çalışılmaktadır. Yapılan bu etkinlikler gençlerimizi ifsat etmekten başka bir amaç taşımamaktadır. Buna karşı olarak genç kardeşlerimizin manevi değerlerine sarılacak, Kulluk bilincini artıracak, inanç değerlerine sahip çıkmasını sağlayacak ve kardeşlik düsturunu ayakta tutmaya çalışacak etkinliklere olan ihtiyacın farkındayız. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalar bu minvalde olmuştur ve olmaya devam edecektir. Çünkü bizler adımızdan anlaşılacağı gibi Hür bir gençliğiz. Hiçbir ideolojiye, sisteme köle olmayı kabul etmiyoruz sadece ve sadece Yüce Rabbimizi razı etmeye gayret ediyoruz. En büyük özgürlük budur." dedi.

"Tüm insanlığa ulaştırmamız gereken bir medeniyet tasavvurumuz var"

Amaçlarının insanlığın kurtuluşa vesile olacak çalışmalar yapmak olduğunu vurgulayan Güzel, "HÜDA PAR Gençlik kolları olarak hedeflediğimiz gençlik tasavvurumuz şu şekildedir: Hem dünya hem de ahiret mutluluğunu sağlayacak bir bilinç ve şuura sahip, yaşadığı toplumu daha adil ve müreffeh bir toplum haline getirmek için gayret eden ilimle donanmış imanlı ve ahlaklı bir gençliktir. Hayatının merkezine Rıza-i İlahiyi alan ve ortaya koyduğu bütün eylemlerde bu ölçüyü gözeten bir gençlik tasavvur ediyoruz. Gençlik kolları olarak, Sönmeyen bir aşkımız, tükenmeyen bir inancımız ve her geçen gün artan bir heyecanımız var. Hür bir davamız ve tüm insanlığa ulaştırmamız gereken bir medeniyet tasavvurumuz var. Bütün genç kardeşlerimi Hür Gençlik çatısı altında bir olmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler