Adıyaman'da bölgenin ilk ve tek "Hafızlık Yetenek Sınavı" başvuruları başladı

Adıyaman'da bölgenin ilk ve tek "Hafızlık Yetenek Sınavı" başvuruları başladı

​Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Proje Okulu, 8. Sınıfı bitiren, Türkiye'nin her yerinden hafızlık belgesine sahip erkek öğrenciler için, Doğu ve Güneydoğu'da bir ilk ve tek olacak olan Hafızlık Yetenek Sınavı'nı başlattı.

Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Proje Okulu Müdürü Gaffari İzci, bu projeyle gençlerin hem hafızlıklarını daha da pekiştireceklerini, hem de ilmi meselelere İslami bakış açısıyla daha müspet bakarak ülkenin ve insanlığın kalkınmasına daha da fayda sağlayacaklarını söyledi.

Okulun web sayfasından 15-29 Haziran 2020 tarihleri arasında online olarak başvuru yapılabilecek olan sınavın tarihi ise 1-10 Temmuz 2020.

İzci, lise eğitiminin yanında okulda düzenli hafızlık tekrarı, Arapça ve Temel İslam İlimlerine Destek, tâlim, Tashih-i Huruf, Dini musiki ve Kıraat dersleri, Osmanlıca, edebiyat, hitabet, seminer, mesleki tatbikat imkânlarının da ders olarak verildiği geniş bir yelpazeye sahip eğitim imkânının var olduğunu belirtti.

İmam hatiplerin medeniyet değerlerimize sahip nesiller yetiştirdiğini belirten İzci, "İmam Hatip Liseleri kurulduğu ilk günden bu yana kendine özgü alternatif bir eğitim modeli geliştirdi. Geliştirdikleri eğitim modelinin temelinde de şu vardır; anne, babaya itaat, Rasulullah'a itaat, Allah'a itaati önemseyen medeniyet değerlerimizi merkeze alan ahlaklı, düzgün, dürüst, güvenilir insanları öne çıkaran bir anlayışla eğitim yaptılar, yapıyorlar. Bugün de bu böyle devam ediyor müfredat olarak. Bu anlayışın sonucu olarak da buradan yetişen insanların bu ülkeyi bölmeye, terörist eylemlere, faaliyetlere, hareketlere katılmadıkları çok açık, net olarak görülmüştür." dedi.

"Geleceğimiz için ve gençliğimiz için bundan daha iyisini bulamayız"

İmam hatiplerin dünya ve ahiret dengesini kurmaya çalışarak eğitim verdiğinin altını çizen İzci, "Eğer bir çocuk çalışacaksa, eğer bir çocuğun okumaya niyeti varsa kesinlikle imam hatipten şaşılmaması gerektiğine inanıyorum. Çünkü imam hatip, çocuğa bir ufuk açıyor, bir dünya hayatının olduğunu ve arkasından da ölümün olduğunu, hayatın sadece bu dünyadan ibaret olmadığını öğretiyor. Ahiret hayatıyla dünya hayatını, ilimle irfanı birleştiren, maddi ve manevi ilimleri bir arada okutan bir müfredat, bir okuldan bahsediyoruz. Çocuklarımız için geleceğimiz için ve gençliğimiz için bundan daha iyisini bulamayız gerçekten." ifadelerini kullandı.

"Anne babalar olarak çocuğuna karşı görevini yerine getirmeyenlerin cezası ahirette çok daha ağır ve elim olacaktır"

Anne ve babaların vazifelerini hakkıyla yerine getirmediğinde büyük bir vebal altına gireceğine vurgu yapan İzci "Çocuklara karşı görevimizi yerine getirdikten sonra çocuklara karşı olan sorumluluğumuzdan kurtuluruz. Anne, babalar olarak çocuklarımızı sadece pozitivist bir eğitim anlayışıyla eğitim gören bir okula gönderiyorsak, ondan sonra da çocuklar ile ilgili hiçbir tereddüt yaşamıyorsak, hiçbir rehberlik yapamıyorsak, Kur'an ve Sünnet adına bir şeyi bu çocuklara öğretmiyorsak arkasından da 'bu çocuklar niye bozuldu?' diye sitem etme hakkımız ortadan kalkar. Ahiret cezası da ayrı bir boyut olarak önümüzde duruyor. Anne babalar olarak çocuğuna karşı görevini yerine getirmeyenlerin cezası ahirette çok daha ağır ve elim olacaktır. O yüzden hem dünya hem ahiret ilimleri açısından hem dünyayı kazanmak hem ahireti kazanmak açısından velilerimizin imam hatipleri tercih etmeleri halinde asla pişman olmayacaklarına inanıyorum." şeklinde konuştu.

"İmam hatiplerle ilgili çocuklarda ve velilerde ciddi bir bilgi eksikliği var"

Öğrencilerin ve velilerin imam hatipleri yakından tanımaları gerektiğini belirten İzci, "İmam hatiplerle ilgili şu anda bir engel, bir sınırlama, bir katsayı engeli kesinlikle yok. İmam hatiplerle ilgili çocuklarda ve velilerde ciddi bir bilgi eksikliği var. Bizim müfredatımızla fen liselerinin müfredatı yüzde yüz aynıdır. Ders saatlerimiz aynı, ders kitaplarımız aynı, müfredatımız aynı. Tek farkımız biz öğretmenlerimizi tercihli olarak alıyoruz." şeklinde konuştu.

"İmam hatipler dün kendisini tercih edenleri pişman etmediler, bugün de pişman etmeyecekler İnşallah"

İzci, son olarak imam hatiplerin üç okul müfredatını bir arada tuttuğuna dikkat çekerek "Biz hem imam hatip lisesiyiz hem fen lisesiyiz hem de hukuk, ilahiyat psikoloji düşünen öğrenciler için sosyal bilimler lisesiyiz. Yani üç okulun müfredatı burada bir okulda yürütülüyor. Diğer imam hatiplerimizde de Anadolu liselerinde okutulan derslerin aynısı ders saatleri ile beraber oralarda da okutuluyor. Matematik, fizik, kimya biyoloji artı meslek dersleri veriliyor. İmam hatipler dün kendisini tercih edenleri pişman etmediler, bugün de pişman etmeyecekler İnşallah. Velilerimizin bu tercihi yapmaları gerektiğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.