Adıyaman'da cami engelli buluşması etkinliği düzenlendi

Adıyaman'da cami engelli buluşması etkinliği düzenlendi

​Adıyaman il Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen program Hacı Mehmet İnan Camii'nde engelli vatandaşların ve cami cemaatinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Öğle namazına müteakip düzenlenen program görme engelli Ümit Şahin’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Müftü vekili Murat Mirzaoğlu'nun yaptığı konuşmayla devam etti.

Murat Mirzaoğlu

İslam'ın tüm insanlara değer verdiğini vurgulayan Mirzaoğlu, "İslam engelli olsun ya da olmasın tüm insanlara değer veren bir dindir. Resulullah 'da (Aleyhisselatu vessellem) bu anlamda engellilere çok değer vermiştir ve onları tebliğden ayrı düşünmemiştir. Peygamber (Aleyhisselatu vessellem) bir yere gittiği zaman veya herhangi bir sefere çıkacağı zaman kendi yerine engelli bir sahabe olan Abdullah ümmü Mektum'u vekil olarak tayin etmiştir. Bunun yanı sıra ortopedik engelli sahabeleri de vali olarak tayin ettiğini siyer kitaplarımızdan okumaktayız. Bunlarda bir tanesi Muaz bin Cebel'dir. Allahu Teâlâ insanların suretine dış güzelliğine bakmaz, herkese gücü nispetinde bir teklif yüklemiştir. Ve herkes bu teklif neticesinde Allah'a ve topluma karşı sorumludur. Bu sebeple Allahu Teâlâ kişinin engelini ibadete engel olarak kabul etmiyor. Herkes gücü nispetinde akıl başta durduğu nispetince ibadetlerden sorumludur. Resulullah bunu en güzel şekilde hayatıyla bize öğretmiştir." dedi.

Ali Çelik

Müftülük Engelli koordinatörü Ali Çelik konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Diyanet İşleri Başkanlığımız, toplumun tüm kesiminin camilerde icra edilen din hizmetlerinden istifade edebilmeleri için çeşitli projeler yürütmektedir. Engelli bireylerin caminin manevi iklimi ile buluşturulması amacıyla hazırlanan ’ Kulluk İçin Yok Engel, Yeter ki Sen de Camiye Gel” projesi kapsamında engelli bireyler camiyle buluştu. Adıyaman İl Müftülüğü Engelli koordinatörlüğü tarafından tertiplenen camii engelli buluşması programı Hacı Mehmet İnan Camii'nde düzenlendi. Camiler İslam dininin en önemli simgelerinden olup, bir medeniyetin ve şehirlerin merkezi konumundadır. Allah'ın katında güzellik ve değer, vücudun özelliğinde değil, kişinin kalbinde taşıdığı sevgidedir." ifadelerini kullandı.

Program çıkışı cami avlusunda katılımcılara pilav ikram edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler