Adıyaman'da çocuklardan kan bağışı çalışmasına destek

Adıyaman'da çocuklardan kan bağışı çalışmasına destek

Adıyaman Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde 428 çocuk, yetişkinlere kan bağışı çağrısında bulunarak çalışmada bulundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çocuk Hakları Komitesi Yetişkin Temsilcisi Mehmet Engin Coşkun, kanın sürekli bir ihtiyaç olduğuna ve kan bağışının yapılması gerektiğine vurgu yaparak, şunları söyledi:

"428 çocuğumuzla sosyal sorumluluk anlamında Kızılay'la ortaklaşa olarak kan bağışı kampanyası düzenledik. Amacımız yaz aylarında azalan kan stoklarına çocukların da katkı sunmasıdır. Bu anlamda çocuklarımız sadece yetişkinlerimizden kan talebinde bulunuyorlar. Bu şekilde aracılık yapıyorlar. Kızılay'a katkıda bulunmak bizim için çok önemlidir. Hem dezavantajlı çocuklar hem Suriyeli ve Türkiyeli çocuklarımızla sosyal faaliyetler yapıyoruz. Bu da o çalışmalarımızdan bir tanesidir." dedi.

Adıyaman Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Konferans salonunda Kızılay çalışanları tarafından toplanan kanın ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması sağlanıyor.

Kurum çalışanları ve çevredeki duyarlı vatandaşların kan bağışlamasıyla elde edilen stoklar ilk etapta Kızılay'a ait olan araçta muhafaza edildikten sonra ihtiyaç duyulan alanlara kanın gönderilmesi sağlanıyor.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.