Adıyaman'da depremin yıkıcı etkisi yürek burkuyor

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki 2 büyük depremin ardından 10 ilde ciddi yıkımlar yaşanırken Adıyaman'da objektiflere takılan görüntüler yürek burkuyor.

Bölgede çalışma yapan yardım kuruluşları ve bölge halkından edinilen bilgilere göre; Yaşanan depremin ardından ciddi yıkımın yaşandığı Hatay ve Kahramanmaraş'ta yoğun çalışmalar yapılırken yolların kapanması sebebiyle arama kurtarma çalışmaların gecikmeli yapılmaya başlandığı Adıyaman'da yıkılan yüzlerce binanın altında hala binlerce kişinin olduğu belirtiliyor.

Şehrin giriş ve çıkışlarının büyük ölçüde kapalı olması sebebiyle istenildiği kadar yardımın ulaştırılamadığı Adıyaman'da, halk bulabildiği malzemeleri yakarak soğuktan korunmaya çalışırken bölgeye yardım ulaştırabilen kimi STK'lar ise yaptıkları sıcak yemek, battaniye ve giyim yardımlarıyla depremzedelere bir nebze de olsun umut oluyor.

Henüz birçok enkazda çalışmanın dahi başlatılamadığı bilgisi ulaşırken ekiplerin yetersiz olması ve hastanelerin kapasitelerinin dolması sebebiyle ciddi sorun yaşanıyor. Bölgede ayrıca su, doğalgaz ve elektriğin kesik olması halkın daha da zor durumda dışarıda yaşam mücadelesi vermesine sebep oluyor.

Yıkılan enkazların altında yakınları kalan birçok kişi, ekiplerin enkazlarda çalışma yapmasını beklerken yakınlarından umutlu bir haber alma umuduyla endişeli bekleyişlerini sürdürüyor. Aradan geçen zaman sebebiyle umutlarını artık kaybeden kimi vatandaşlar ise cenazelerini alabilmek için bekliyor.

Şiddetli soğuk sebebiyle dışarıda kalmanın güçleştiği bölgede evleri hasar gördüğü veya yıkıldığı için binlerce vatandaş evlerine giremezken bu krizden faydalanmak isteyen kimi kötü niyetli kişilerin evlere girerek hırsızlık yaptığı bilgisine ulaşıldı. (İLKHA)


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.