Adıyaman'da Dumansız Hava Sahası denetimleri yapıldı

Adıyaman'da Dumansız Hava Sahası denetimleri yapıldı

Tütün ve Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi Hakkında Kanun kapsamında, Adıyaman’da "Dumansız hava sahası" denetimleri yapıldı.

Sigara içmeyen vatandaşların pasif etkilenmesini önlemek amacıyla kapalı mekânlardaki "Dumansız hava sahası" denetimlerine Vali Mahmut Çuhadar, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erdoğan Öz, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder katıldı.

Denetimlerde, farkındalık oluşturmak amacıyla tütün denetimi gerçekleştirilerek kapalı alanlara sahip işletmeler ve açılır kapanır sistemde hizmet veren kafe, lokanta, pastane gibi eğlence ve sosyal yaşam alanlarında tütün ve tütün ürünlerinin tüketimine izin verilmemesi gerektiği uyarılarında bulunuldu.

Konuyla ilgili İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Tütün ürünlerinin tüketilmesi ülkemizde yaygın bir alışkanlık ve ciddi bir halk sağlığı sorunudur. Bu ürünlerin tüketilmesi, kullananların yanı sıra pasif olarak tütün dumanına maruz kalanları da etkilemektedir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin günlük hayatta tütün ürünü tüketen yetişkinlerle bir arada bulunmaları ve onlara özenmeleri, gelecek nesillerin sağlığını tehdit eder durumdadır." denildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.