Adıyaman’da "Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi" sınavı

Adıyaman’da "Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi" sınavı

​AGD’nin Türkiye genelinde 5’incisini düzenlediği "Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi" sınavı Adıyaman’da yapıldı.

AGD’nin Türkiye genelinde 5’incisini düzenlediği "Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi" sınavı Adıyaman’da il ve ilçe merkezleri ile köyler olmak üzere toplam 19 noktada yapıldı.

Ortaokul ve lise düzeyi olmak üzere iki ayrı kategoride yapılan sınava İl bazında toplamda 10 bin başvuru yapıldı.

Yarışmada dereceye girenlere tam altın ile kitap seti verilecek. Verilecek ödüllere kategorilere ve sıralamaya göre farklılık arz edecek. Lise düzeyinde erkek ve bayan kategorisinde birinci olanlara 6 tam altın ve bir kitap seti, 2’nci olanlara 5 tam altın ve kitap seti ve 3’üncü olanlara 4 tam altın ve bir kitap seti verilecek.

Ortaokul düzeyinde erkek ve bayan kategorisinde birinci olacaklara 4 tam altın ve kitap Seti, 2’nci olanlara 3 tam altın ve kitap seti ve 3’üncü olanlara 2 tam altın ve kitap seti ödül olarak verilecek.

Sınavın amacı ve içeriği ile ilgili bilgi veren AGD Adıyaman Şube Başkanı Bedrettin Beyazkaya, "Bu sene 5’incisini düzenlediğimiz Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi için elhamdülillah Adıyaman’ımızdan çok yoğun bir talep, güzel bir katılım oldu. 8 ile 10 bin kişi arası sınava bir katılım gerçekleşti. Şimdi sınavımızı gerçekleştiriyoruz. Katılım ile ilgili rakamlar ortaya çıkacak inşallah." ifadelerini kullandı.

Gençlerin, Hz. Muhammed'i tanımaları ve ona benzemeleri için bu sınavı düzenledikleri dile getiren Beyazkaya, "Bu sınavın birinci önceliği gençlerimiz Peygamberimiz ile buluşturmak. Biz sınavı gerçekleştirirken hem ortaokulda hem lisede bütün gençlerimizin Peygamberimizin hayatını yeniden öğrenerek hayatlarına nakşetmelerini temenni ediyoruz." diye belirtti.

İki kızını sınava getiren anne Başak İdeci ise her sene çocuklarını bu gibi sınavlara katılımı için gayret sarf ettiğini dile getirerek şunları söyledi: "Benim onlara anlatamadığım, eksik kaldığım yerleri bu kitabı okuyarak daha fazla Efendimiz Hz. Muhammed (sav) hakkında, yaşadıkları ve geçmişi ile ilgili bilgi ediniyorlar. Bu konuda sınava gelmeleri hakkında onları destekledim. Allah’ın izni ile ne zaman olursa getireceğim."

İLKHA















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.