Adıyaman'da engellilere yönelik Kur'an ziyafeti

Adıyaman'da engellilere yönelik Kur'an ziyafeti

Adıyaman İl Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren Engelli Koordinatörlüğü, engellilere yönelik Kur'an-ı Kerim ziyafeti düzenledi.

Adıyaman Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı. Birçok engelli vatandaşın katıldığı program görme engelli Ümit Şahin'in okuduğu Kur'an Kerim tilaveti ile başladı.

Zahit Kotku Camii Müezzini Muhammed Bıçak'ın görme engellilere yönelik verdiği Kur'an ziyafeti, engelli vatandaşlar tarafından büyük bir huşu ile dinlenildi.

Adıyaman İl Müftülüğü Engelli Hizmetleri Koordinatörü Ali Çelik programla ilgili yaptığı açıklamada, "Adıyaman il Müftülüğü Engelli Hizmetleri Koordinatörlüğü olarak zaman zaman engelli kardeşlerimize yönelik bir dizi etkinlikler düzenlemekteyiz. Bugün; görme engelli, işitme engelli, bedensel engelli, otistik, down sendromlu, bedensel engelli… bütün engel gruplarını kapsayacak, bütün engelli kardeşlerimizin ve engelli ailelerin de katıldığı bir Kur'an ziyafeti programı tertipledik. " dedi.

"Özel insanlara özel bir program düzenlemek istedik"

 Engelli vatandaşların özel insanlar olduklarını ve onların her daim hatırlanması gerektiğini belirten Çelik, "Programımızın amacı özel insanlara özel bir program düzenlemektir. Sadece hatırlamak değil, onların manevi yönlerinin de doyurulması gerektiğini düşünüyoruz. Allah Resûlü (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)'nün Abdullah İbn-i Ümmü Mektum'u Medine'de 13 defa yerine vekâleten bırakması hasebiyle bizler de Adıyaman'ımızda görme engelli kursumuzun ve aynı zamanda işitme engelli, bedensel engelli kardeşlerimizin değerlerini bilme adına ve onların isteği üzerine düzenlediğimiz Kur'an-ı Kerim tilavetiyle kardeşlerimizin değerlerini ortaya koymaya çalıştık." ifadelerini kullandı.

Çelik, "Engelli olan kardeşlerimiz, toplumun aynasını teşkil etmektedir. Biz engelli kardeşlerimize yönelik Adıyaman İl Müftülüğü olarak bütün alanlarda hizmet sunduğumuz gibi Kur'an hizmetinde de gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bizler biliyoruz ki üstünlük, bedenlerimizin şekli ve şemailiyle değil takvayladır. Bundan dolayı engelli kardeşlerimizin takvaları ve manevi yönleriyle de ilgilenebilme ve onların bu güzelliklerini ortaya çıkarabilme adına çeşitli çalışmalarımız da vardır." şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.