Adıyaman'da gıda denetimi yapıldı

Adıyaman'da gıda denetimi yapıldı

​Adıyaman İl Tarım Orman Müdürü Nurettin Kıyas öncülüğünde Covid-19 salgını ile mücadele tedbirlerine uyum yönünden gıda denetimi gerçekleştirildi.

Adıyaman il merkezinde 8 ayrı ekiple gerçekleştirilen denetimlerde gıda üretim, satış ve toplu tüketim işletmelerine denetleme yapıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada "İçişleri Bakanlığının 03.03.2021 tarihli Dinamik Denetim Süreci konulu genelgeleri üzerine Kontrollü Normalleşme Dönemi olarak tanımlanan süreçte 81 ilde tüm kamu kurum ve kuruluşlarının katılımı ile denetim faaliyetlerine başlanmıştır. İlgili Genelge kapsamında 81 ilde 04 Mart 2021 tarihinde uygulanan dinamik denetim sürecinde Adıyaman Tarım Orman İl Müdürlüğü olarak 8 ayrı gıda denetim ekibiyle ilimizde bulunan gıda üretim, satış ve toplu tüketim işletmeleri Covid-19 denetimleri açısından denetlenmiştir. İl Tarım Orman Müdürü Nurettin Kıyas’ın da eşlik ettiği gıda denetimlerinde Covid salgını ile mücadele tedbirlerine uyum yönünden denetimler yapılmıştır." denildi.

İl Müdürü Nurettin Kıyas yaptığı açıklama ile "Kontrollü normalleşme döneminde gıda işletmelerinin denetiminin artarak devam edecek, salgınla mücadele tedbirlerine aykırılık durumlarında 1593 sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanunu gereği yaptırımların uygulanacaktır. Hem vatandaşlarımızın hemde gıda işletmecilerinin Covid-19 kurallarına uyması salgının ortadan kaldırılması için oldukça önem arz etmektedir." ifadelerini kullandı.

           
Adıyaman'da gıda denetimi yapıldı

Adıyaman'da gıda denetimi yapıldı

Adıyaman'da gıda denetimi yapıldı

Adıyaman'da gıda denetimi yapıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler