Adıyaman'da gösteri ve yürüyüşler 3 gün süreyle yasaklandı

Adıyaman'da gösteri ve yürüyüşler 3 gün süreyle yasaklandı

Adıyaman Valiliği tarafından 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle toplumsal barışı zedeleyebilecek provokatif eylemlere tevessül edilebileceği gerekçesiyle etkinlikler 3 gün süreyle yasaklandı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada getirilen yasağın tedbir amaçlı olduğu belirtilerek, "Çin'in Wuhan kentinde 12 Aralık 2019 tarihinde ortaya çıkan, fiziksel temas, solunun vb. yollarla çok hızlı bulaşabilen Covid-19'un, halk sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal hareketliliği ve kişiler arasın teması azaltarak sosyal izolasyonun sağlanması hayati öneme haizdir. Aksi hallerde virüsün yayılımı hızlanarak vaka sayısı ile tedavi gereksinimi artacaktır. Vatandaşlarımızın hayatlarını kaybetme riskini yükselterek toplum sağlığının ve kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasına sebep olacağı, başta PKK/KCK, DEAŞ, FETÖ/PDY ve DHKP/C olmak üzere terör örgütlerinin ve marjinal grupların, operasyon baskısından kurtulmak amacıyla eylem arayışı içerisinde bulunduğu yönündeki duyumlar da dikkate alındığında, terör örgütlerinin 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinliklerini hedef alabileceği, toplumsal barışı zedeleyebilecek provokatif eylemlere tevessül edebileceği, terörist saldırılar ile hedeflediği kaotik ortamı oluşturmaya çalışacağı öngörülmektedir." denildi.

Açıklamanın devamında, "Bu ve benzeri nitelikteki istenmeyen olayların önüne geçilmesi, ilimiz sınırları içinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin ve kamu esenliğinin sağlanması amacıyla; 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 19. ve 22. maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/A ve 11/C maddesi hükümleri doğrultusunda; Kamu kurum ve kuruluşlarının, resmi bayram, anma günleri, tören ve kutlamalar ile bu kurumların gelenek ve göreneklere göre yapacakları programlar, spor faaliyetleri ile bilimsel, ticari ve ekonomik amaçlarla yapılan etkinlik ve toplantılar, siyasi partilerin, sendikaların ve meslek odalarının yapacakları kongre ve delege seçimlerinin İl Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı kararlara uyarak kamu sağlığını tehlikeye düşürmeyecek şekilde pandemi kurallarına göre yapılabileceği, bunların dışında düzenlenmek istenen diğer tüm eylem, etkinliklerle ilgili ilimiz merkezinde valilik makamına, ilçe merkezlerimizde kaymakamlık makamlarına 48 saat (2 iş günü) öncesinde yapılan müracaatlarda mülki amirlerin uygun göreceği etkinlikler hariç olmak üzere…" şeklinde ifadelere yer verildi.

Alınan kararlara uymayanlara yasal işlem yapılacak

Yapılana açıklamada 3 gün boyunca getirilen yasaklara herkesin uyması gerektiği konusu vurgulanarak "2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ve 2559 Polis ve Salahiyet Kanunu kapsamında düzenlenen: Açık ve kapalı yer toplantıları, gösteri yürüyüşleri, konferans, panel, miting, protesto eylemi, oturma eylemi, çadır kurma, konser, tiyatro, temsil, oyun, anma töreni, imza kampanyası düzenlenmesi, stant açma, afiş, döviz, pankart ve poster asma, el ilanı ve bildiri dağıtma (ticari ve tanıtım amaçlı stant açma, afiş, pankart, poster, el ilanı, broşür hariç), meşale yakma ve taşıma vb. tüm etkinlikler ile açık ve kapalı alanlarda basın açıklaması yapılması, ilimizde veya diğer illerde gerçekleşecek olan eylem, etkinliklere katılım amacı ile ilimize giriş ve çıkışları ilimiz mülki sınırları içerisinde (Polis ve Jandarma Bölgesinin tamamı)  01.09.2020 günü saat 00.01 - 03.09.2020 günü saat 23.59’a kadar 3 gün süreyle yasaklanmış olup, yukarıda yazılı emirlere uymayanlar hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır." denildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler