Adıyaman'da haksız kazanca karşı denetimler devam ediyor

Adıyaman'da haksız kazanca karşı denetimler devam ediyor

​Adıyaman Ticaret İl Müdürü Ömer Uslu Türkiye'de Coronavirüsün (Covid-19) ortaya çıkmasının ardından özellikle kişisel koruma malzemesinden elde edilecek haksız kazancın önünü kesmek için denetimlere devam ettiklerini belirti.

Vatandaşların haksız kazanç elde etmeye yönelik yaptığı şikâyetleri değerlendiren ve denetimleri artırdıklarını söyleyen Uslu, "Ticaret Bakanlığı ve Adıyaman Valiliğinin yazılarına istinaden Coronavirusle mücadele kapsamında ilk olarak maske, eldiven, dezenfektan, kolonya ürünlerine olan aşırı taleplerden dolayı yüksek fiyat artışının önüne geçebilmek ve haksız kazanç elde etmeyi önleme adına Ticaret İl Müdürlüğü ve zabıta ekipleriyle birlikte denetimlere başladık ve devam ediyoruz. İl ve ilçelerde devam eden denetimlerimiz eczane, medikal ve marketlerde yapılan denetimlerde, haksız kazanç elde etmeye yönelik bir durum tespit edildiğinde, ürünün alış faturasını ibraz etmesi istenilmektedir." dedi.

Uslu il genelinde yerel ve zincir marketlere yönelik denetimler yaptıklarını ifade ederek "İl genelinde 75 eczane, 20 yerel market ve marketler zinciri, 9 medikal, vatandaşların ALO 175 HFA (haksız fiyat artışı) ve CİMER aracılığıyla yaptıkları şikâyetler üzerine denetlendi. Yapılan denetimler sonucu tutulan tutanaklar, bakanlığımıza gönderildi. Coronavirüsle mücadele kapsamında haksız kazanç elde etmek isteyenlere karşı ilgili kurum ve kuruluşlarla, kişisel koruyucu ürünler ve temel gıda maddelerine karşı denetimlerimiz devam ediyor." ifadelerini kullandı.

İLKHA


Adıyaman'da haksız kazanca karşı denetimler devam ediyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.