Adıyaman'da kentsel dönüşüm için ilk yıkım gerçekleşti

Adıyaman'da kentsel dönüşüm için ilk yıkım gerçekleşti

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Adıyaman'da başlatılan birinci etap kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde hak sahipleriyle görüşülerek anlaşma sağlandıktan sonra yıkım işlemi gerçekleştirildi.

Adıyaman Belediyesi Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle acele kamulaştırma kararı alınan Mara ve Musalla mahallelerindeki 8 buçuk hektarlık alanda sürdürülen birinci etap kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde hak sahipleriyle yapılan görüşmeler çerçevesinde 147 hak sahibinin 66’sı ile sözleşme imzalayıp ilk yıkımı da gerçekleştirdi.

Adıyaman Belediyesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte sürdürdüğü projenin ilk etabı için anlaşma sağlanan yapılardan ilkinin yıkımına katılan Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, çalışmaların Adıyaman’a hayırlı olmasını diledi

Kılınç, Adıyaman’ın deprem bölgesinde yer aldığını ve bunun için bu projenin oldukça önemli olduğuna da dikkat çekerek "Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle acele kamulaştırma kararı alınan Mara ve Musalla mahallelerini kapsayan 8.5 hektarlık 1birinci etap kentsel dönüşüm çalışmaları Belediyemiz öncülüğünde devam ediyor. 12 Ekim 2020 itibariyle Musalla Mahallesi'ndeki Kentsel Dönüşüm Uzlaşma Ofisi’nde hak sahipleriyle görüşmelere başlanan birinci etap kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında şu ana kadar 147 hak sahibi ile yapılan görüşmeler neticesinde 66’sı ile sözleşme imzalandı ve uzlaşma için görüşmeler devam ediyor. Bu konuda bize destek olan muhtarlarımıza ve hak sahiplerine çok teşekkür ediyoruz. Birinci etap proje alanında bulunan 21 blokta 158 konut, 2+1, 326 3+1 konut planlanmaktadır. Şu ana kadar 37 adet 2+1, 49 adette 3+1 konutlar için anlaşma sağlanmıştır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından yıkımı gerçekleştirilecek olan her yapı için de hak sahiplerine konutların anahtar teslimine kadar kira yardımı yapılacaktır. Uzlaşma ofisine gelmeyen hak sahiplerinin de bir an önce uzlaşma ofisine gelerek anlaşma sağlaması halinde alan kısa süre içerisinde tamamen boşaltılıp, ilgili firma tarafından yeni yapılacak olan konutların kazısına başlanacaktır. Sağlıklı yapılaşmanın çözümüne yönelik yürütülen kentsel dönüşüm ve gelişim çalışmaları kapsamında uzlaşma sağlanan ilk yapının yıkım işlemini bugün gerçekleştiriyoruz. Halkımıza hayırlı olsun." dedi.

"En iyi fiyat Adıyaman'da uygulanıyor"

Hak sahiplerinin mağdur olmaması için de ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Kılınç "Hak sahiplerinin mağdur olmaması için milletvekillerimizle birlikte elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Vatandaşlarımızın da rıza gösterebileceği bir fiyatla yapılarını alabilmek için Bakanlık düzeyinde ciddi görüşmeler sağladık. Şunu söyleyebilirim ki, Türkiye’de en uygun fiyat Adıyaman’da uygulanıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri de bize diğer tüm illerin Adıyaman’da uygulanan fiyatın uygulanmasını talebinde bulunduklarını söylediler. Buna rağmen mağduriyetlerin oluşmaması için bundan sonra da elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Hak sahiplerinden Osman Aslan ise yaptığı açıklamada "İlimizin deprem bölgesinde yer almasından dolayı başlatılan bu projeye sonuna kadar destek veriyoruz. İnşallah proje tamamlandığında daha sağlam ve güzel evlerimiz olacak. Kötü görüntü ortadan kalkacak. Bundan dolayı başta belediye başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.


Adıyaman'da kentsel dönüşüm için ilk yıkım gerçekleşti

Adıyaman'da kentsel dönüşüm için ilk yıkım gerçekleşti

Adıyaman'da kentsel dönüşüm için ilk yıkım gerçekleşti

Adıyaman'da kentsel dönüşüm için ilk yıkım gerçekleşti

Adıyaman'da kentsel dönüşüm için ilk yıkım gerçekleşti

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler