Adıyaman'da LGS heyecanı

Adıyaman'da LGS heyecanı

​Covid-19 salgınının 10 Mart 2020 tarihinde Türkiye'de görülmesinin ardından tüm alanlarda olduğu gibi eğitim alanında da getirilen kısıtlamaların ardından yapılan ilk sınav olan LGS, öğrenciler ve öğretmenlerin maskeyle sınıflara girmesinin ardında

Sosyal mesafeli ilk sınav olan ve Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 8’nci sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) öğrenci ve ailelerin heyecanlı bekleyişleriyle birlikte başladı.

Aileleriyle birlikte gelen öğrencilere okul avlusunda kurulan stantta takmaları için maske verilirken sosyal mesafe kurallarına dikkat edildiği gözlemlendi. Ailelerin okul avlusuna alınmadığı sınavda öğrenciler istedikleri liselere girebilmek için çok çalıştıklarını belirttiler.

Liselere Giriş Sistemi Sınavı (LGS) iki oturum şeklinde başladı. Sözel alan olan sınavın ilk oturumu saat 9.30'da başladı. İlk otumda 50 soru sorulacak olan sınavın süresi 75 dakika, sayısal alan olan İkinci oturum saat 11.30’da başlayacak. Sayısal alanda öğrencilere 40 soru sorulacak, sınavın süresi 80 dakika olacak.

Yaklaşık 2 milyon öğrencinin gireceği sınavda yanlış işaretlenen cevaplar doğru işaretlenen cevapları olumsuz etkileyecek. Sınavda yanlış cevaplanan 3 soru doğru işaretlenmiş olan 1 doğru cevabı götüreceğinden öğrencilerin çok daha dikkatli olması gerekiyor.

Türkçe'den 20, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 10, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 10, Yabancı Dil 10 olmak üzere toplamda sözel alanda 50 soru sorulacakken sayısal alanda, Matematik 'ten 20, Fen Bilimlerinden 20 olmak üzere 40 soru sorulacak.

İLKHA


Adıyaman'da LGS heyecanı

Adıyaman'da LGS heyecanı

Adıyaman'da LGS heyecanı

Adıyaman'da LGS heyecanı

Adıyaman'da LGS heyecanı

Adıyaman'da LGS heyecanı

Adıyaman'da LGS heyecanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.