Adıyaman'da "Lider Çocuk Tarım Kampı" gerçekleştirildi

Adıyaman'da "Lider Çocuk Tarım Kampı" gerçekleştirildi

Adıyaman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından her yıl ilköğretim 4'üncü sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen "Lider Çocuk Tarım Kampı"nın bu yıl ki teması "Geleceğe Nefes Ağaçlandırma Projesi" olarak belirlendi.

Tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenirliliği konuları hakkında bilgi vermek amacıyla bu yılın teması olan ''Geleceğe Nefes Ağaçlandırma Projesi'' kapsamında öğrencilere bilgilendirme yapıldı.

Kampın açılışını, İl Müdürü Nurettin Kıyas, KTV Şube Müdürü Mustafa Terzi,  Ziraat Yüksek Mühendisi Kaffar Tuncer, Ziraat Mühendisi Ali Yetgin, Ziraat Teknikeri Ali Kılınç ile birlikte gerçekleştirdi.

Adıyaman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada "Bakanlığımızca her yıl ilköğretim 4'üncü sınıf öğrencilerine 'Hayatın Merkezinde Tarım, Tarımın Merkezinde Çocuk' ilkesinden yola çıkarak doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenirliliği konuları hakkında bilgi vermek amacıyla 'Lider Çocuk Tarım Kampı' gerçekleştirilmektedir. Müdürlüğümüz organizasyonu ile gerçekleştirilen 2020 yılı kamp programı etkinliklerinin bu yılki teması 'Geleceğe Nefes Ağaçlandırma Projesi' olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda fidan dikimi, çocukların toprakla, tohumla ve fideyle buluşturulması konularında eğitimler verilmesi ön planda tutulmuştur. Kampımız, ilimiz merkez okullarından Şehit Talha Uluçay İlköğretim Okulu 4/A sınıfı öğrencileri ile gerçekleştirilmiştir." denildi.

Açıklamanın devamında, "Kamp programımız boyunca Müdürlüğümüz faaliyetleri tanıtılmıştır. Birinci gün sera alanımız ve faaliyetleri olan domates yetiştiriciliği, topraksız tarım, budama, meyve hasadı ve Bambus Arılarının çalışma prensipleri uygulamalı olarak gösterilmiştir. İkinci gün fidanlık işletmemizdeki fidanların tohumdan gelişim aşamalarına kadar tüm evreleri tanıtılıp badem tohumu ekim uygulaması çalışması yapılmıştır." denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.