Adıyaman'da "Mahalle Bahçeleri" projesi hayata geçirildi

Adıyaman'da "Mahalle Bahçeleri" projesi hayata geçirildi

Daha yeşil bir Adıyaman için "Mahalle Bahçeleri" projesini gerçekleştiren Adıyaman Belediyesi her mahallede ağaçlandırma çalışmalarına başladı.

Adıyaman Belediyesi tarafından olası bir depreme karşı mahallerde belirlenen toplanma alanlarında gerçekleştirilen Mahalle Bahçeleri" çalışmalarını yerinde inceleyerek sorumlulardan bilgi alan Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, amaçlarının belirlenen alanların boş kalmaması ve güzel bir görüntüye sahip olmasını sağlamak olduğunu belirtti.

Konuyla ilgili bilgi veren Kılınç "Daha yeşil bir Adıyaman hedefimize kavuşmak için çalışmalarımız devam ediyor. Şehir genelindeki birçok noktada başlattığımız yeni projemiz olan 'Mahalle Bahçeleri' ile bu hedefimize daha çabuk kavuşmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda ilk olarak Sümerevler ve Cumhuriyet Mahallelerindeki toplanma alanlarına ağaçlarımız dikildi. İnşallah sırasıyla tüm alanlarımıza ağaç dikerek Mahalle Bahçelerimizi oluşturacağız" dedi.

Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında dikilen ağaç türleri hakkında değerlendirmede bulunan Kılınç, "Şehrimizin birçok noktasında sürdürdüğümüz ağaç dikme çalışmalarımız kapsamında 28 çeşit ağaç, çalı ve gül topraklarımızla buluşturuldu. Şimdiye kadar dikilen ağaç, çalı ve gül sayısı 30 bine yaklaşırken, bu ağaç türleri içerisinde akçaağaç flamingo, alacalı ligustrum, çınar, çınar yapraklı dut, dişbudak yapraklı akçaağaç, erguvan, ıhlamur, iğde, leylak, mavi servi, oya ağacı, sığla ağacı, süs armudu, süs elması, süs eriği, süs kirazı, şeker akçaağacı, yaprağını döken manolya, yeşil ligustrum, piramit alev, mavi ladin, servi mezarlık ve kara çam diktik. Çalı ve gül olarak da altuni taflan, alev çalısı, nandina, kartopu ve gül diktik." ifadelerini kullandı.


Adıyaman'da

Adıyaman'da

Adıyaman'da

Adıyaman'da

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.