Adıyaman'da okullar kapalı günlerde dezenfekte ediliyor

Adıyaman'da okullar kapalı günlerde dezenfekte ediliyor

Covid-19 nedeniyle16 Mart 2020 tarihinde yüz yüze eğitime kapatılan okulların yeniden belirli günlerde yüz yüze eğitime başlamasının ardından okullardaki hijyenin önemi daha da arttı.

Haftanın 4 dört günü eğitime açık olan okullar eğitim için kapalı oldukları günde dezenfekte edilerek öğrencilerin daha rahat ve temiz bir ortamda eğitim almaları sağlanıyor.

Konuyla ilgili bilgi veren il Milli Eğitim Şube Müdürü Hamza Çelenk "Okullarımızın yüz yüze eğitime geçtiği bu dönemde seyreltilmiş eğitim modelinde öğrencilerimiz sınıf mevcutlarına göre iki gruba ayrılarak; birinci grup öğrencilerimiz haftanın ilk günleri pazartesi ve Salı günleri okula geliyor. İkinci grup ise haftanın son günleri Perşembe ve Cuma günleri eğitimlerine devam ediyorlar. Eğitime ara verdikleri Çarşamba günü ise okullarımız Covid-19 Pandemisine karşı tüm alanları dezenfekte edilerek diğer grup öğrencileri için hazır hale getiriliyor. Okulda sürekli hijyenle ilgili çalışmalar yapılsa da gün sonu okul dezenfekte edilse de Çarşamba, pazar günleri büyük temizlik yapılıyor. Bu günlerde tüm okul dezenfekte ediliyor." dedi.

Çelenk okullardaki dezenfekte çalışmalarını yerinde inceleyerek, okulların tüm alanlarında pandemiye karşı tedbir alınan tedbir, sınıfta ve koridorlarda dezenfekte cihazlarının hazır bulundurulup bulundurulmadığını kontrol etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler