Adıyaman'da sokağa çıkarken maske takma zorunluluğu getirildi

Adıyaman'da sokağa çıkarken maske takma zorunluluğu getirildi

İl Hıfzıssıhha Kurulu, Covid-19 vakalarının ülke genelinde azalması Adıyaman'da ise artış göstermesi üzerine vatandaşlara sokakta maske takma zorunluluğu getirdi.

Covid-19 vakalarının ülke genelinde azalma göstermesine rağmen Adıyaman'da her gün artış gösteren vaka sayısı alınan tedbirleri daha sıkı tutmayı da beraberinde getirdi.

Adıyaman İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla ikametlerinden çıkıp tekrar ikametlerine dönünceye kadar herkesin maske takma zorunluluğu getirildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada "Tüm Dünya'yı etkisi altına alan Coronavirus (Covid-19) salgınının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal mesafe ve kişisel hijyen kurallarına uyulması hayati derecede öneme haizdir. Devletimiz tüm kurumları ile bu salgının yayılması ve vatandaşların hayatlarını tehdit etmesini engellemek için birçok tedbir almakta ve bu kapsamda uyulması gereken kuralları belirleyerek vatandaşlarla paylaşmaktadır.  Bu kapsamda, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile ilimiz genelinde hastalıktan korunmak için tüm vatandaşlarımızın herhangi bir nedenle ikametlerinden çıktıkları andan itibaren, ikametlerine dönünceye kadar maske takmadan sokakta ve kamuya ait açık ve kapalı alanlarda ve araçlarda bulunmaları yasaklanmıştır." ifadeleri yer aldı.

Açıklamanın devamında, "Bu yasağın uygulanmasına 14 Mayıs 2020 günü saat 23.59'dan itibaren başlanılacaktır. Alınan kararlara uymayan vatandaşlarımıza cezai müeyyide uygulanacaktır." denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler