Adıyaman'da "Telafide Bende Varım" değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi

Adıyaman'da "Telafide Bende Varım" değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi

​Öğrencilerin akademik, sosyal ve duygusal yönden desteklemek amacıyla MEB tarafından tüm Türkiye'de uygulanacak olan "Telafide Ben de Varım" Adıyaman değerlendirme toplantısı yapıldı.

Adıyaman Yenilikçi Eğitim Merkezi Toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantısı İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz Başkanlığında gerçekleştirildi.

Alagöz yaptığı açıklamada, "Salgın nedeniyle öğrencilerin yüz yüze eğitimden uzak kalması sonucu oluşan kayıpların giderilmesi için birçok bakanlık, sivil toplum örgütü, belediyeler ile federasyonların da dahil olacağı Ulusal Destekleme Programı (UDEP) kapsamında Bakanlığımızca http://telafidebendevarim.meb.gov.tr adresinde ayrıntıların paylaşıldığı telafi eğitimi ile ilgili ilimizde öğrenci, öğretmen ve velilerimize yönelik, sosyal, duygusal ve akademik desteklerimizi sunmak amacıyla yapılması planlanan çalımalar görüşüldü. Yaz dönemiyle birlikte Bakanlığımız yaklaşık 1,5 yıl sürecek olan Ulusal Destekleme Programıyla salgın döneminde okullarından uzak kalan öğrencilerimiz için telafi programları hazırladı. İlimizde de her okulumuz Talim Terbiye Kurulunca hazırlanan öncelikli ve kritik kazanımları dikkate alarak zümreler marifetiyle hazırlanan çerçeve dâhilinde kendi okullarındaki öğrenci gruplarının ihtiyaçlarını belirleyecek." dedi.

Alagöz gönüllülük esasına dayalı eğimler hakkında, "Okullarımız 2 Temmuz'dan yeni eğitim-öğretim yılının başlayacağı tarihe kadar okulların fiziksel imkânlarından faydalanmak isteyen öğrencilerimiz için açık tutulacak. Yaz boyu okullarımızda çocuklarımızı ağırlayacağız, gönüllülük esasına bağlı olarak isteyen öğrencilerimize fiziksel etkinlikler, isteyen öğrencilerimize akademik programlar sunabileceğiz. Böylelikle yeni eğitim öğretim yılına kadar öğrencilerimize dolu dolu bir telafi eğitimi vereceğiz." ifadelerini kullandı.


Adıyaman'da "Telafide Bende Varım" değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi

Adıyaman'da "Telafide Bende Varım" değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.