Adıyaman’da Turizm Sektörünün Canlandırılması Projesi’nin açılış toplantısı yapıldı

Adıyaman’da Turizm Sektörünün Canlandırılması Projesi’nin açılış toplantısı yapıldı

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan ve bu uygarlıkların kalıntılarını taşıyan, zengin tarihi, doğal ve kültürel değerleri ile tarih sahnesindeki yerini alan Adıyaman’ın turizmde önemini artırıyor.

Türkiye ve AB İşbirliği ile Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (İPA) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında Adıyaman Valiliği’nin yararlanıcı olduğu Adıyaman’da Turizm Sektörünün Canlandırılması Projesi’nin teknik yardım bileşeni açılış toplantısı yapıldı.

2 yıl sürecek proje kapsamında turist sayısının artması, geceleme süresinin uzaması ve turizmden elde edilen katma değerin artmasını hedefliyor.

Adıyaman Valiliği tarafından uygulanmakta olan projenin birinci etabında yer alan inşaat ve müşavirlik bileşeni kapsamında Kommagene Odak Binası ve 9 tarihi ören yerinde çevre düzenleme ve inşaat çalışmalarına geçtiğimiz Haziran ayında başlanmıştı.  Projenin ikinci etabı olan teknik yardım bileşeni kapsamında ise yürütülecek faaliyetlerin detayları katılımcılarla birlikte ele alındı.

Adıyaman’ın sahip olduğu tarihi ören yerleri ile adeta açık hava müzesi konumunda olduğunu belirten Vali Mahmut Çuhadar “AB Turizm Sektörünün Canlandırılması Projesinin ikinci etabında yapılacak çalışmalar sonucunda Adıyaman'da turizm alanında önemli değişim ve gelişmelerin yaşanarak turizmden elde edilen katma değerin artırılması amaçlanıyor. Bu kapsamda, Adıyaman’ın turizmde hak ettiği noktaya gelebilmesi ve turizmin 4 mevsime yayılması amacıyla destinasyon planlaması, saha analizleri, araştırmalar, yurt içi ve yurt dışı tanıtım ve promosyon faaliyetleri ile turizm paydaşlarına yönelik eğitimler ve fuar katılımları planlanmaktadır. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın koordinesinde sürdürülen bu projeyle turizm alanında Adıyaman’ın çok büyük kazanımlar sağlayacağına inanıyoruz. Bu projenin hayata geçirilmesi ve uygulaması noktasında emek veren, katkıda bulunan herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum.” dedi. 


Adıyaman’da Turizm Sektörünün Canlandırılması Projesi’nin açılış toplantısı yapıldı

Adıyaman’da Turizm Sektörünün Canlandırılması Projesi’nin açılış toplantısı yapıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler