Adıyaman'da uyuşturucu satıcılarına yönelik 940 operasyon

Adıyaman'da uyuşturucu satıcılarına yönelik 940 operasyon

Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü tarafından uyuşturucu ve uyarıcı madde satıcılarına yönelik operasyonlarda bin 418 şüpheli hakkında yasal işlem yapıldı.

Adıyaman'da, 2020 yılında uyuşturucu madde satışı yapan şahıslara yönelik yapılan operasyonlar, 2019 yılına göre yüzde 118 oranında arttı.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "2020 yılında, 2019 yılına oranla yapılan operasyon sayısı yüzde 118 oranında arttırılarak toplam 940 operasyon gerçekleştirilmiştir. Sokak satıcısı diye tabir edilen, uyuşturucu ticareti yapan, uyuşturucu yetiştiren ve kullanan  bin 418 şüpheli şahıs hakkında yasal işlem yapılmış, bu şahıslardan da 94'ü tutuklanarak ceza evine gönderilmiştir." denildi.

Açıklamanın devamında, "İlimizle bağlantılı Şanlıurfa, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep yolu üzerinde 24 saat esasına göre şüpheli araç ve uyuşturucu madde bağımlısı, suç kayıtları olan şahıslar ile ilgili risk analiz çalışması yapılarak narkotik dedektör köpeğinin katılımıyla operasyonlar yapılmıştır. Yapılan operasyonlar ile birlikte narko metruk bina, narko sokak-park ve narko aranan şahıslar şok uygulamalarının gerçekleştirilmesiyle de uyuşturucu satıcılarının yakalanması ve uyuşturucu satışının önlenmesi başarısı sağlanmıştır. 2020 yılı içerisinde yapılan operasyonlar kapsamında toplamda 18 kilo 642 gram esrar maddesi, 852 gram eroin maddesi, 6 kilo 15 gram sentetik kannabinoid (bonzai) maddesi, 944 adet hap, 1 kilo 128 gram metamfetamin maddesi, 263 kök hint keneviri, 783 adet sentetik ecza hapları ele geçirilmiştir." ifadeleri kullanıldı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler