Adıyaman'da YKS için tercih merkezleri kuruldu

Adıyaman'da YKS için tercih merkezleri kuruldu

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, 2019 yılı üniversite yerleştirmeleri için İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Özel Eğitim ve Rehberlik Şube Müdürlüğü tarafından 8 YKS danışma merkezi kurduklarını belirtti.

Şehir merkezinde ulaşım ve nüfus yoğunluğu göz öne alınarak Rehberlik ve Araştırma Merkezi, AVM, Fatih Anadolu Lisesi, Adıyaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Adıyaman Anadolu Lisesi, Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi, Safvan Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Adıyaman Lisesinde olmak üzere 8 YKS Tercih Danışmanlığı Merkezi kuruldu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Alagöz, "Bu komisyonlarımızda 30 rehber öğretmenle öğrencilere tercih danışmanlığı hizmeti veriyoruz. Verdiğimiz danışmanlık hizmeti 29 Temmuz'a kadar devam edecek. Merkez ilçe dışındaki ilçelerimizi yukarıdaki sayılara eklediğimizde 32 komisyonumuzda 116 öğretmenimiz danışmanlık hizmeti vermeye devam ediyorlar. Öğrencilerimizin tercih edecekleri okullar konusunda danışmanlık hizmeti almaları, sağlıklı tercih yapmalarına yardımcı olacaktır. Öğrenci ve velilerin kafalarında 2019 YKS sonuçlarının açıklanması sonrasında; tercih nasıl yapılır, nelere dikkat etmeliyim, hangi bölümlerin geleceği parlak, hangi üniversiteyi tercih etmeliyim gibi birçok soru bulunmaktadır." dedi.

Üniversite tercihlerinin, öğrenciler ve aileler için önem arz eden ve heyecanlı geçen bir süreç olduğunu belirten Alagöz, "Bu süreçte verilecek kararlar çocuğun tüm hayatını etkileyecek olması nedeniyle özenle ve profesyonelce yönetilmesi gerektiğini düşünmekteyiz. 23-29 Temmuz 2019 tarihleri arasında tercihler yapılmaktadır. 24 tercih hakkı bulunmakta ve 24 tercihin tamamı TYT veya SÖZ, SAY, EA veya dil bölümlerinden olabilir. Tercih yaparken öncelikle başarı sırası göz önüne alınmalı; devlet veya vakıf üniversitesi tercihi, ailelerin ekonomik durumları göz önünde bulundurularak yapılmalıdır. Tercih yaparken muhakkak bir uzmana danışılmalıdır. Tercihler sisteme girilirken girdiğiniz kodun istediğiniz bölüm olup olmadığını kontrol ediniz. Tercih yaparken öncelikle sevdiğiniz ve bir ömür boyu bıkmadan usanmadan yürütebileceğiniz bölümlere yönelmeniz gerekmektedir. En iyi tercihin bir uzman eşliğinde yapılacağını unutmayınız" ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.