Adıyaman'da YKS öğrencileri: "Pandemi sürecinden olumsuz etkilendik"

Adıyaman'da YKS öğrencileri: "Pandemi sürecinden olumsuz etkilendik"

Üniversiteye giriş için üçüncü defa uygulanan YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi Adıyaman'da 25 bin 726 kişinin katılımıyla başladı.

Sosyal mesafe kurallarına uyarak, maske ile ilk defa sınava girecek olan öğrencilerin heyecanları gözden kaçmadı. Adıyaman merkez ve 3 ilçede yapılan sınavın ilk oturumuna 25 bin 726 öğrenci katılırken, ikinci oturumuna ise 20 bin 27 kişi katılacak.

2 milyondan fazla öğrencinin başvurduğu YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) başladı. Öğrenciler kadar ailelerin de heyecanlı olduğu sınav öncesi okulların bahçesinde bekleyen veliler çocuklarının başarılı bir sınav geçirmeleri için dualar etti. Okul girişlerinde dezenfektan ve maske dağıtımının ardından sınav salonlarına alınan öğrenciler sınavı heyecanını yaşamaya başladı.

Sınava giren öğrencilerden Halime Demir, "Pandemi süreci beni olumsuz etkiledi. Ben mezen olduğundan dolayı daha çok matematik çalıştım. Diğer alanlara fazla zaman ayıramadım. Soru sorma gibi bir imkânımız olmadığından çok olumsuz etkilendim." dedi.

Covid-9 sürecinden olumsuzu etkilendiğini belirten öğrencilerden Melih Gülegen, "Pandemi süreci bizi çok etkiledi, okula ve dershaneye gidemediğimizden tek başımıza tam çalışmadık. Zamanımız vardı ama birisinin öğretmesi kadar etkili olmadı." ifadelerini kullandı.

Zeynep Tekin ise "Pandemi süreci bayağı olumsuz oldu bizim için. Elimizden geleni yaptık. Okulların ve kütüphanelerin kapalı olmasından olumsuz etkilendik." şeklinde konuştu.

Sınava geç kalanların sınava alınması kuralı gereği sabahın erken saatlerinde okul önleri ve okul bahçeleri erkenden gelen öğrenci ve velilerle doldu taştı.

Güvenlik aramasından sonra içeri alınan öğrenciler bir yıllık emeklerinin karşılığını almak için sınava girdiler. Sınava bir yıl boyunca hazırlanan öğrencilerin sınav kaygısıyla bildikleri soruları da yanlış yapmamaları için günler öncesinden uzmanlar tarafından öğrencilere gerekli uyarılar yapıldı.

Sınava girecek olan öğrencilerin sınav malzemesi dışında üzerinde herhangi bir şey getirmemesi için sınav kâğıdında uyarılan öğrenciler, üzerlerinde kimlik ve sınav belgesi dışında getirdikleri malzemeleri emanet eşya için kurulan stantlara veya okul güvenliklerine teslim ettiler. Havaların sıcak olması nedeniyle erkenden gelen öğrenci ve veliler, ağaç ve duvar gölgelerinde sınav saatinin gelmesi için heyecanla bekledi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.