Adıyaman'da yüz yüze eğitim belde ve köylerde 15 Şubat'ta başlayacak

Adıyaman'da yüz yüze eğitim belde ve köylerde 15 Şubat'ta başlayacak

​Adıyaman İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 23, 27 ve 72. maddelerine göre bir araya gelerek yüz yüze eğitim hakkında karar aldı.

Vali Mahmut Çuhadar Başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu yüz yüze eğitimin haftanın 5 günü 15 Şubat itibariyle belde, köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki resmî ve özel ilkokullar, ortaokullar ve imam hatip ortaokullarının bütün sınıf seviyelerinde başlama kararı aldı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada "Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’nün 05.02.2021 tarih, E-43769797- 10.07.01-20218459 sayı ve yüz yüze eğitim uygulamaları yazısı gereği; 15 Şubat 2021 tarihi itibarıyla ilimiz genelinde; belde, köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki resmî ve özel ilkokullar, ortaokullar ve imam hatip ortaokullarının bütün sınıf seviyeleri ile bu okulların bünyesindeki ana sınıflarında haftada 5 (beş) gün yüz yüze eğitim uygulanmasına. Bu süreçte okulların bulunduğu yerleşim yerlerinin yer aldığı belde ve köylerde halk sağlığını etkileyecek sayıda vaka görülmesi halinde ilgili okullarda eğitime devam durumunun İl, İlçe Hıfzıssıhha Kurulları tarafından değerlendirilmesine. Yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27’nci ve 72’nci maddeleri uyarınca; uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmamasına, kurumlar tarafından gerekli tedbirlerin alınması kararlaştırılmış olup alınan kararın birer suretinin İlçe Kaymakamlıklarına, ilgili kurum ve kuruluşlara gönderilmesine." ifadesi yer aldı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler