Adıyaman'dan El Bab bölgesine komando sevkiyatı yapıldı

Adıyaman'dan El Bab bölgesine komando sevkiyatı yapıldı

​Suriye Barış Gücü Harekâtı kapsamında, Adıyaman İl Jandarma Komutanlığına bağlı Özel Harekât Tabur Komutanlığında, Suriye’nin El-Bab kentine uğurlanan JÖH personeli için tören düzenlendi.

Suriye Barış Gücü Harekâtı kapsamında, bugün Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı Özel Harekât Tabur Komutanlığından 241 Jandarma Komando Suriye’nin El-Bab kentine gönderildi.

Jandarma Özel Harekât Tabur Komutanlığında düzenlenen törene Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder ile komandoların aileleri katıldı.

Uğurlama töreni Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda bir konuşma yapan Vali Mahmut Çuhadar “Suriye Barış Gücü Harekâtı kapsamında, bugün Adıyaman İl Jandarma Komutanlığımız Özel Harekât Tabur Komutanlığından 241 kahramanımızı Suriye’nin El-Bab kentine uğurluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti sadece kendi milletinin umudu değil, gönül coğrafyasındaki bütün mazlumların umudu olan bir ülkedir.” dedi.

'Biz savaşı öldüğümüz gün değil, düşmanlarımıza benzediğimiz gün kaybederiz.'

Konuşmasında komandolara da seslenen Vali Çuhadar, “Sizler tarihinde asırlarca 3 kıtada at koşturmuş, insanlığa adalet, hidayet ve merhamet tebliği yapan bir milletin ecdadı olarak gittiğiniz topraklarda mazlumların övünç kaynağı olmuş, hoşgörünün, merhametin, insan haklarının timsali olmuş tarihinde asla zulmetmemiş, mazlumların her zaman yanında olmuş bir ordunun mensuplarısınız. Tarihimizin hiçbir döneminde, kahraman ordumuz Bosna’dan Afganistan’a, Somali’den Libya’ya, Katar’dan Kosova ve Suriye’ye gittiği topraklara hiçbir zaman sömürge muamelesi yapmamış ve buraların doğal kaynaklarını yağma ve talan etmemiştir. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.' kutlu nasihatine her zaman bağlı kalmıştır. Rahmetli Aliya İzzetbegoviç'in 'Biz savaşı öldüğümüz gün değil, düşmanlarımıza benzediğimiz gün kaybederiz.' sözü şanlı ordumuzun duruşunun en yalın ifadesi olmuştur. Bu sayede bin 400 yıldır insanlığı aydınlatan İslam medeniyetinin en güçlü temsilcisi olarak kalmayı başardık. Bu sayede bin yıldır yaşadığımız coğrafyamızda sürekli daha derine inen kökler salmayı başardık." ifadelerini kullandı.

Çuhadar, "Şimdi de yanı başımızdaki coğrafyada masumların hakkını ve gözyaşını emanet almaya gidiyorsunuz. Sizler Suriye’de annesiz, babasız kalmış çocukların, yetimlerin, öksüzlerin övünç kaynağı ve beklediği şanlı askerlersiniz. Kan ve gözyaşının sel olduğu coğrafyaya bugün 241 kahramanımızı gözlerinde azim, cesaret ve kararlılıkla gönderiyoruz. İnşallah 6 ay sonra vazifesini hakkıyla yerine getirmiş bir birlik olarak sizleri yine burada coşkuyla karşılarız. Duruşunuz zalime korku, mazluma umut olsun. Rabbim yolunuzu açık etsin, sizlere güç ve kuvvet versin ve ayağınıza taş değdirmesin. Rabbim ordumuzu muzaffer eylesin. Suriye’de kaybettiğimiz aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Törenin açılış konuşmasını yapan İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, “Ecdadımız geçmişte içinde bulunduğumuz ortamdan çok daha zor ve ağır şartlarda milletimizin istiklalini koruyup bu cennet vatanı bize nasıl emanet ettiyse, biz de bugün her zaman olduğu gibi yılmadan çalışacağız ve bu kutsal mücadeleyi inanıyoruz ki kazanacağız. Yürüttüğümüz mücadelenin, vatan topraklarımızı ve özgürlüğümüzü koruma, bayrağımızı ve ezanımız yaşatma, geleceğimize sahip çıkma mücadelesi olduğunu, işte karşımızda duran gurur verici bu tabloda görmekteyiz. Sınırlarımızda yaşadığımız bu sıkıntılı süreçte, bizler birbirimize kenetlendiğimiz sürece, Allah’ın izniyle bu ülkenin sırtını yere getirebilecek hiçbir güç yoktur.” dedi.

Törende aileleriyle vedalaşan komandolar, İl Müftüsü Mehmet Taşçı’nın yaptığı dua sonrası Mehter Marşı’ eşliğinde Suriye’ye uğurlandı.


Adıyaman'dan El Bab bölgesine komando sevkiyatı yapıldı

Adıyaman'dan El Bab bölgesine komando sevkiyatı yapıldı

Adıyaman'dan El Bab bölgesine komando sevkiyatı yapıldı

Adıyaman'dan El Bab bölgesine komando sevkiyatı yapıldı

Adıyaman'dan El Bab bölgesine komando sevkiyatı yapıldı

Adıyaman'dan El Bab bölgesine komando sevkiyatı yapıldı

Adıyaman'dan El Bab bölgesine komando sevkiyatı yapıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.