Adıyaman'ın tanıtım filmi çekilecek

Adıyaman'ın tanıtım filmi çekilecek

Adıyaman’ın dünyaya tanıtılması için Belediye ile TRT arasından yapılan anlaşma gereği Adıyaman'ın tanıtım filmi için ilk adım atıldı.

Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Belediye ve TRT iş birliğinde hazırlanması planlanan Adıyaman tanıtım filmi görüşmeleri için Adıyaman’a gelen TRT Genel Müdür Müşaviri ve Yapımcı Ahmet Muhsin Yıldırım’ı makamında ağırladı.

UNESCO tarafından Dünyanın 7'inci harikası olarak kabul edilen "Altın Elma" ödüllü Nemrut Dağı başta olmak üzere onlarca tarihi ve turistik değeri sınırları içerisinde barındıran Adıyaman’ın tüm dünya tarafından tanınması için ellerinden gelen gayreti ortaya koyacaklarını söyleyen ve bu amaçla gerek ulusal ve uluslararası basın temsilcilerinden, gerekse dünya çapında söz sahibi olan turizm sektörü temsilcilerinden destek isteyen Kılınç ilk desteği TRT’den aldı.

Kılınç, konuyla ilgili olarak "Kadim bir bölgede yer alan Adıyaman’ımız, onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış eşsiz bir kenttir. Sınırları içerisinde Nemrut Dağı başta olmak üzere Perre Antik Kenti, Cendere Köprüsü ve daha birçok önemli tarihi yapıyı barındıran kentimiz, aynı zamanda bir inanç merkezi konumundadır. Özellikle sahabe efendilerimizden olan Safvan Bin Muattal Hazretlerinin kabri ilimiz sınırları içerisinde yer almaktadır. Gerek tarihi yerlerimizin gerek inanç merkezlerimizin gerekse kültürümüzün tüm dünya tarafından tanınması için geçtiğimiz haftalarda Ankara’da ziyaret ettiğimiz TRT Genel Müdürümüz İbrahim Eren beyden destek istemiştik. Kendileri de bu talebimize olumlu yaklaşarak hızlı bir şekilde desteklerini sundular. Bu sıcak ilgilerinden dolayı hem genel müdürümüze hem genel müdür müşavirimize, hem de tüm TRT çalışanlarına teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.