​Adıyamanlı muhtarlardan İslam düşmanı Macrona tepki

​Avrupa'da İslam’a ve Müslümanlara yönelik ayrımcılık ve engellemeleri saldırıya ve aleni düşmanlığa dönüştüren Fransa Cumhurbaşkanı EmmanuelMacron, Adıyaman mahalle muhtarları tarafından kınandı.

Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği'ne bağlı muhtarlar, dernek binasında bir araya gelerek İslam düşmanlığı yapan Fransa ve Hollanda'yı kınadı.

Derneğin Başkanı Abdulkadir Geylani Taş, yaptığı açıklamada Allah Resulü Hazreti Muhammed'e (Aleyhisaletu vesellem) yönelik yapılan hiçbir saldırıyı kabul etmeyeceklerini söyledi.

Macron'un açıklama ve uygulamalarıyla İslam’a karşı olan kin ve nefretini aleni bir savaşa dönüştürdüğünü belirten Taş, "Bir araya gelmemizin sebebi iki cihanın Efendisi Allah Resulü Hazreti Muhammed Mustafa'ya (Aleyhisaletu vesellem) yapılan saygısızlıktır. Şu an görüyoruz ki Türkiye güçlendikçe düşmanları çoğalıyor, Avrupa Birliği kuduruyor, ne kadar İslam düşmanı varsa açığa çıkıyor. Arap Birliği diye bilinen o hainler dâhil olmak üzere. Fransa'da iki cihanın Efendisi Allah Resulü Hazreti Muhammed'e (Aleyhisaletu vesellem) yapılan saygısızlık asla kabul edilemez. Bunu basın özgürlüğü diye adlandırmaya çalışan Macron şarlatanı Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bu adamın bir an önce akli dengesini yerine getirmesi için doktora götürmesi gerekiyor." dedi.

Türkiye'nin güç kazanmasını istemeyenlerin sürekli düşamanlık yaptığına değinen Taş, "Türkiye'ye ambargo koyacaklarmış. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi ne duruyorsunuz ambargonu koyun. Sizden korkan sizin gibi olsun. Hollanda'da şarlatan milletvekili müsveddesi Türkiye Cumhurbaşkanına 'Terörist' diyor. Siz Nazi köpekleri olarak Türkiye Cumhurbaşkanına sesinizi çıkaramazsınız. Nedir sizin bu Türkiye düşmanlığınız. Türkiye her zaman mazlumların yanında yer almıştır." ifadelerini kullandı.

"Peygamberimiz için seve seve ölmeye hazırız"

Hazreti Peygamber'e yönelik en küçük bir hakaretin dahi kabul edilemeyeceğini belirten Taş, "İki cihanın Efendisi Allah Resulü Hazreti Muhammed Mustafa'ya (Aleyhisaletu vesellem) uzanan diller lal olur, uzanan eller kırılır. Bugün burada Peygamberimizi savunmakta bizim için bir cihattır. Biz bugün sesiz kalırsak dilsiz şeytan gibi oluruz. Biz Macron'un aklını başına almasını ve biran önce doktora görünmesini tavsiye ediyoruz. Hiçbir zaman İslamiyet ve Müslümanlarla oynanmaması gerektiğini bilmesi gerekiyor. Bütün İslam âlemine çağrımızdır: Lütfen sesiz ve suskun kalmayın. Biz Peygamberimiz için seve seve canımızı vermeye, ölmeye hazırız ve bundan şeref duyarız. Fransa cumhurbaşkanı ve Hollanda milletvekilini şiddetle kınıyoruz." şeklinde konuştu.


​Adıyamanlı muhtarlardan İslam düşmanı Macrona tepki

​Adıyamanlı muhtarlardan İslam düşmanı Macrona tepki

​Adıyamanlı muhtarlardan İslam düşmanı Macrona tepki

​Adıyamanlı muhtarlardan İslam düşmanı Macrona tepki

​Adıyamanlı muhtarlardan İslam düşmanı Macrona tepki

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.