Adıyamanlılar depremlerin son bulması için ellerini semaya kaldırdı

Adıyaman'da bir araya gelen vatandaşlar, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem ve musibetlerin son bulması için tövbe ve dualarda bulunup depremlerde vefat edenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

İTTİHADUL ULEMA ve Peygamber Sevdalıları Vakfı öncülüğünde İslami sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle Adıyaman'da "Dua, istiğfar ve gıyabi cenaze namazı" temasıyla bir program düzenlendi.

Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen program Yasin-i Şerif'in okunması ile başladı.


İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Abdulbari Çelik, öğle namazı kıldırdı ve daha sonra kunut duası okudu.

Yapılan dua sırasında vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

2-002.png

Programda kısa bir konuşma yapan Molla Abdulbari Çelik, "Müslümanlar, güzel insanlar, Adıyamanlılar, Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vessellem) Ümmeti. Allah Kur'an-ı Kerim'de sizlerden şöyle bahsediyor; "Cennet ehli o insanlardır ki, iman ehli o insanlardır ki, Müminler o insanlardır ki, başlarına bir bela, bir musibet, bir imtihan, bir darlık, bir bela, bir yokluk geldiği zaman; Allah'ım bize senden geldik, Sen bizi yarattın, Sen bizi yoktan var ettin, Sen bizi imtihan ettin ve dönüşümüz sanadır Yarabbi. Yarabbi Sen bizden kızma, Sen'in azabından Sen'in azametine sığınıyoruz Yarabbi. Yeter ki sen razı ol, biz bütün kaderimize razıyız." dedi.

1-002.png

Çelik konuşmasının devamında, "Müslümanlar, güzel insanlar Rabbimiz vefat eden kardeşlerimizin şehadetini kabul etsin. Depremde vefat eden kardeşlerimizin bu müjdesini biliyor musunuz kim vermiş? Bütün peygamberlere varis olan Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vessellem) Mustafa bu müjdeyi vermiştir. Depremde vefat eden kardeşlerimiz şehittirler. Allah onların şehadetini kabul etsin. Ve yitirdiğiniz o mallarda sizin için sadakadır inşallah. Sabırlı olalım, havzu kefser üzerinde Hazreti Muhammed Mustafa ile buluşmak üzere." ifadelerini kullandı.

Molla Abdulbari Çelik yaptığı konuşmanın ardından depremlerde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldırdı, dua etti.

Programa HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cevher ve HÜDA PAR Adıyaman İl Teşkilatı da katılım gösterdi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.