Adıyamanlılar: Muharrem ayı denince aklımıza Kerbela gelir

Adıyamanlılar: Muharrem ayı denince aklımıza Kerbela gelir

Ümmetin kalbine bir hançer gibi saplanan Kerbela olayının 1380'inci yıl dönümünde duygularını dile getiren Adıyamanlı vatandaşlar, Muharrem ayının gelmesiyle birlikte akıllara Kerbela faciasının geldiğini dile getirdiler.

Muharrem ayında meydana gelen ve ümmetin hüzne boğulduğu Kerbela faciasını hafızlarda canlı tutmak adına birçok kurum ve kuruluş tarafından Kerbela ve aşure günü etkinlikleri düzenlendiğini dile getiren Adıyamanlı vatandaşlar, "Muharrem ayı denince aklımıza Kerbela geliyor." ifadelerini kullandılar.

Kerbela'da Ehl-i Beyt'in 1380 yıl önce şehadete yürüyüşünün ve zulme rıza göstermemesinin halen akıllarda canlı olduğunu belirten Abdurrahman Rençber, "Muharrem ayı denince Hazreti Ali'nin çocukları Hazreti Hasan ile Hazreti Hüseyin, Kerbela gelir aklımıza. Kerbela'da Müslümanlara yapılan zulüm gelir aklımıza. Ehl-i Beyti'n Kerbela'da nasıl şehid edildiği gelir aklıma. O günden bu güne aşura da devam edip gelmektedir." dedi.

"Muharrem kardeşlik, beraberlik demektir"

Kerbela'da şehid olan Müslümanların acısını yüreklerinde taşıdıklarını belirten İbrahim Halil Gergerli, "Muharrem denilince aklımıza birlik beraberlik kardeşlik geliyor. Fakat bu ayda Hazreti Hüseyin ve yarenlerinin şehid olmasından dolayı onların acısını kalbimizde hissediyoruz. Önemli olan o acıyı yüreğimizde hissedip onların yaşadığı gibi bir hayat yaşamaktır." ifadelerini kullandı

Kerbela şehidlerinin acısının unutulması güç bir acı olduğunu ifade eden Habip Öksüz, "Muharrem ayı denilince akımıza Hazreti Hüseyin ve Kerbela olayı geliyor. O'nun şehid edilmesi kalbimizde derin bir yara açmıştır. Peygamber Efendimizin boynundan öptüğü torunu orada şehid edilmiştir. Allah buna benzer acıları bir daha yaşatmasın. Muharrem ayı ezilen mazlum ümmetin kurtuluşuna vesile olur inşallah." şeklinde konuştu.

Ramazan Keskin isimli vatandaş ise duygularını şöyle dile getirdi:

"Muharrem ayı demek Kerbela demektir. Kerbela, Efendimizin torunlarını, Hazreti Ali ile Hazreti Fatıma'nın çocuklarını simgeler. Kerbela aşure demek, Hazreti Fatıma'nın gözyaşı, şehidlerin aklımıza gelmesi demektir. Rabbim Muharrem ayını Müslümanların birliğine ve dirliğine vesile kılsın."

"Kerbela denince aklımıza Hazreti Hüseyin'in fedakarlığı ve mücadelesi gelir"

İrem Gül Tanrıverdi, Kerbela'daki susuzluğa dikkat çekerek "Muharrem ayı gelince Hazreti Hüseyin'in Kerbela'da şehid olması geliyor. Yezidin Hazreti Hüseyin'i aç ve susuz bırakması geliyor. Hazreti Hüseyin'in fedakârlığı ve mücadelesi aklımıza geliyor. Bu ayda aşure yaparak o şehidleri hatırlamaya çalışıyoruz." dedi.

"Muharrem ayı denince tüm zorluklara rağmen din ve iman mücadelesini hatırlıyoruz"

Kerbela ve Muharrem'in kendisinde farklı duygular canlandırdığını belirten Emine Tanrıverdi ise, "Muharrem ayı denince aklımıza Hazreti Hüseyin mücadelesi, tüm zorluklara rağmen din ve iman mücadelesinden vazgeçmediği aklımıza geliyor. Peygamber Efendimizin soyundan bir azim aklımıza geliyor. Muharrem ayı Hicri yılbaşını Hazreti Hüseyin'in susuz bir şekilde şehid olması, seyyidler, aşura Hazreti Nuh'un gemisinde olanları hatırlıyoruz." ifadelerini kulandı.

İkbal Kılınç ise "Kerbela denince aklımıza, Hazreti Hüseyin'in İslam için yaptığı büyük fedakârlığı ve büyük bir olay geliyor. Kerbela'da Hazreti Hüseyin'e büyük işkenceler yapılarak şehid edilmiştir. Hazreti Hüseyin'i ve ailesini hatırlama adına aşure yapıp dağıtıyoruz." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler