AFAD: Giresun'da 2 bin 522 kişilik ekiple çalışmalar devam ediyor

AFAD: Giresun'da 2 bin 522 kişilik ekiple çalışmalar devam ediyor

​Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), STK'ların da içerisinde bulunduğu 2 bin 522 kişilik ekip ile Giresun'da çalışmalara devam edildiğini belirtti.

Giresun’da müdahale ve iyileştirme çalışmaları AFAD, Jandarma, Emniyet, Sahil Güvenlik, 112, DSİ, Belediye, İtfaiye, Karayolları, UMKE, Türk Kızılay, AKUT, İHH, Beşir, AHBAP, Deniz Feneri, ANDA ve diğer STK personelinden oluşan 2 bin 522 kişilik ekip ve 691 araç ile devam ediyor.

Bölgede meydana gelen sel ve heyelanlar nedeniyle kapanan 118 köy yolundan 92'si yapılan çalışmalar neticesinde ulaşıma açıldı. Halen kapalı bulunan 26 köy yolunu açma çalışmalar sürüyor.

Sel ve heyelan nedeniyle 70 köy ve 8 mahallede elektrik kesilmiş olup, ekiplerin yaptıkları çalışmalar sonucu 63 köye ve 7 mahalleye elektrik verildi. Kalan 7 köy ve 1 mahalle için çalışmalar devam ediyor.

Bölgede iyileştirme çalışmaları devam ettiğin belirtilen açıklamada, hasar tespit çalışmaları Dereli, Doğankent, Tirebolu ve Merkez’de toplam 28 ekiple devam ettiği ifade edildi.

Zarar tespit çalışmaları Dereli'de tamamlandığı, Doğankent'te ise 10 ekiple devam ettiği kaydedildi.

Ekiplerin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde mahsur kalan 172 vatandaşın kurtarıldığı ifade edilen açıklamada, kayıp olan vatandaşların arama çalışmaları devam ettiği belirtildi.

2 mobil koordinasyon tırının bölgede görevine devam ettiği ifade edildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler